Ludovico Einaudi

Ludovico Einaudi, nado en Turín o 23 de novembro de 1955, é un compositor e pianista.

Ludovico Einaudi
Ludovico Einaudi ep.jpg
Nacemento23 de novembro de 1955
OrixeTurín, Italia
OcupaciónCompositor
XéneroMinimalismo
Instrumento(s)Piano
Selo(s) discográfico(s)DECCA Records
Na rede
Sitio web
IMDB: nm0251801 Allocine: 60979 Allmovie: p189734
Facebook: ludovicoeinaudi Twitter: LudovicoEinaud Instagram: ludovico_einaudi MySpace: ludovicoeinaudispace Youtube: UCQxsahIsaO7_nDwVlFRMQiA TikTok: ludovicoeinaudimusic Souncloud: ludovicoeinaudi Spotify: 2uFUBdaVGtyMqckSeCl0Qj iTunes: 7420827 Last fm: Ludovico+Einaudi Musicbrainz: fa34b363-79df-434f-a5b8-be4e6898543f Songkick: 114869 Discogs: 369643 Allmusic: mn0000083707 Deezer: 4331 Editar o valor em Wikidata
Zelt-Musik-Festival 2016 Freiburg, Alemaña

TraxectoriaEditar

 
Ludovico Einaudi no Palacio do Quirinal no 2008.

Representa un dos grandes éxitos da música clásica contemporánea dos últimos anos, non só polas súas vendas de discos, senón tamén polo número de concertos realizados por todo o mundo.[Cómpre referencia]

A súa música é ambiental, para meditar, e a miúdo introspectiva. Aínda que non lle gusta ser etiquetado como pertencente a un estilo ou outro adoita considerarse minimalista, etiqueta coa que o propio Ludovico está de acordo: “En xeral non me gustan as definicións, pero ‘Minimalista’ é un termo que significa elegancia e sinceridade, polo tanto prefiro ser chamado minimalista a calquera outra cousa”.

Durante a súa carreira, Einaudi compuxo música para varias películas, entre elas This is England. En 2020, a súa música utilizouse nas películas Nomadland e The Father.[1]

DiscografíaEditar

ÁlbumsEditar

  • Time Out (1988)
  • Salgari (1995)
  • Le Onde (1996)
  • Stanze (1997)
  • Fuori dal mondo (1998)
  • Eden Roc (1999)
  • I giorni (2001)
  • Dr. Zhivago (2002)
  • La Scala Concert (2003)
  • Una Mattina (2004)
  • Nuvole Bianche (2004)
  • Diario Mali (2006)
  • Divenire (2006)
  • NightBook (2009)
  • La notte della Taranta (2010)
  • Islands (2011)
  • In a Time Lapse (2013)
  • Project Taranta (2015)
  • Elements (2015)
  • Seven Days Walking (2019)
  • 12 Songs From Home (2020)
  • Einaudi Undiscovered (2020)
  • Cinema (2021)

Composicións para cine e televisiónEditar

  • Treno di panna (Cream Train) (1988)
  • Da qualche parte in città (Somewhere in the City) (1994)
  • Acquario (1996)
  • Abril (1998)
  • Fuera del mundo (1999)
  • Giorni dispari (2000)
  • La Vita altrui (The Other's Life) (2000)
  • Luigi Einaudi: Diario dall'esilio svizzero (2000)
  • Un Delitto impossibile (An Impossible Crime) (2001)
  • Luce dei miei occhi (Light of My Eyes) (2001)
  • Alexandria (2001)
  • Le Parole di mio padre (The Words of My Father) (2002)
  • Doctor Zhivago (2002) (serie de TV)
  • Sotto falso nome (Under a False Name) (2004)
  • Mussolini, Churchill e cartoline (Documental) (2004)
  • This is England (2006)
  • Starfish Tango (2006)

Música de cámaraEditar

  • Ai margini dell'aria (1982)
  • Altissimo (1984)
  • Crossing (1985)
  • Ottetto (1985)
  • Canone (1987)
  • Duetti nn.1/5 (1988)
  • Echi (1989)
  • Corale (1989)
  • At a slow walking pace (1989)
  • Stanze (1992)
  • Moto Perpetuo (1993)
  • Quattro Passi (1993)
  • Talea (1993)
  • Metamorfosi (1993)
  • The Apple Tree (1995)
  • Canto para violonchelo (1996)
  • Le Onde (1996)
  • Zoom (1996)
  • Arie (1998)
  • Nessuno (1998)

OrquestraEditar

  • Per vie d'acqua (1981)
  • Rondo (1982)
  • Altissimo (1984)
  • Crossing (1985)
  • Movimento (1986)
  • Contatti (1988)
  • Chatrang Overture (1995])
  • Salgari suite from the ballet (1995)
  • Selim (1997)
  • Divenire (2002)

Teatro e danzaEditar

  • Sul Filo di Orfeo (1983)
  • Time Out (1988)
  • The Emperor (1991)
  • Salgari (1993)
  • Edgar Allan Poe (1997)

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar

  1. "Interview with Ludovico Einaudi on writing music scores for Academy Award-winning films". The Shortlisted (en inglés). 2021-05-23. Consultado o 2022-06-29.