Abrir o menú principal

Judith Tuvim, nada en Nova York o 21 de xuño de 1921 e finada o 7 de xuño de 1965, foi unha actriz estadounidense.

Judy Holliday
Promotional photograph ofJudy Holliday.jpg
Nome completoJudith Tuvim
Nacemento21 de xuño de 1921
LugarNova York
Falecemento7 de xuño de 1965
LugarNova York
Causacancro e Cancro de mama
SoterradoWestchester Hills Cemetery
NacionalidadeEstados Unidos de América Estados Unidos
Etniaxudeus estadounidenses
Parella(s)Gerry Mulligan
Cónxuxe(s)David Oppenheim (1948-1958)
FillosJonathan Oppenheim
Profesiónactriz
editar datos en Wikidata ]

Índice

TraxectoriaEditar

A carreira artística de Holliday comezou en 1938 en clubs nocturnos, actuando con outros actores coma Adolph Green ou Betty Comden. Debutou no cinema en 1944 cun pequeno papel nun filme de propaganda e no teatro no ano seguinte.

En 1946 interpretou no teatro Born Yesterday. A versión cinematográfica da obra levouna a gañar o Oscar á mellor actriz.

Nos anos cincuenta foi chamada a declarar por supostas simpatías co comunismo.

Morreu de cancro en 1965.

FilmografíaEditar

Ano Filme
1944 Winged Victory
1949 Adam’s Rib
1950 Nacida onte
1952 The Marrying Kind
1954 It Should Happen to You
1954 Phffft!
1956 The Solid Gold Cadillac
1957 Full of Life
1960 Bells Are Ringing

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar