Jean-Pierre Jeunet

director de cinema francés

Jean-Pierre Jeunet ([ʒɑ̃ pjɛʁ ʒœnɛ]), nado en Roanne (Loira) o 3 de setembro de 1953 é un director e guionista francés.[1][2][3]

Jean-Pierre Jeunet
JP Jeunet.jpg
Jeunet en 2009
Nome completoJean-Pierre Jeunet
Nacemento3 de setembro de 1953 (66 anos)
LugarRoanne, Loira
NacionalidadeFlag of France.svg Francia
Educado enlycée Henri-Poincaré
Cónxuxe(s)Liza Sullivan
ProfesiónDirector, guionista, produtor
http://www.jpjeunet.com/
editar datos en Wikidata ]

TraxectoriaEditar

Jeunet comprou a súa primeira cámara aos dezasete anos e fixo algunhas curtametraxes mentres estudaba animación en Cinémation Studios. Fíxose amigo de Marc Caro, artista de cómic que será o seu colaborador e codirector.

Tras dirixir curtametraxes, anuncios e vídeos musicais, como Zoolook, de Jean Michel Jarre, realizaron a súa primeira longametraxe, a comedia negra Delicatessen (1991). O éxito de A cidade dos nenos perdidos (1995) levou a Jeunet a ser o director de Alien: Resurrection (1997).[4]

En 2001 Jeunet dirixiu Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (2001), con Audrey Tautou.

FilmografíaEditar

Ano Filme Director Produtor Guionista
1991 Delicatessen   Si   Si
1995 A cidade dos nenos perdidos   Si   Si
1997 Alien: Resurrection   Si
2001 Le fabuleux destin d'Amélie Poulain   Si   Si
2004 Un longo domingo de noivado   Si   Si   Si
2009 Micmacs à tire-larigot   Si   Si   Si
2013 The Young and Prodigious Spivet   Si   Si   Si

NotasEditar

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar