Abrir o menú principal

Jean-Pierre Jeunet

director de cinema francés

Jean-Pierre Jeunet ([ʒɑ̃ pjɛʁ ʒœnɛ]), nado en Roanne (Loira) o 3 de setembro de 1953 é un director e guionista francés.[1][2][3]

Jean-Pierre Jeunet
JP Jeunet.jpg
Jeunet en 2009
Nome completoJean-Pierre Jeunet
Nacemento3 de setembro de 1953 (66 anos)
LugarRoanne, Loira
NacionalidadeFlag of France.svg Francia
Educado enlycée Henri-Poincaré
Cónxuxe(s)Liza Sullivan
ProfesiónDirector, guionista, produtor
http://www.jpjeunet.com/
editar datos en Wikidata ]

TraxectoriaEditar

Jeunet comprou a súa primeira cámara aos dezasete anos e fixo algunhas curtametraxes mentres estudaba animación en Cinémation Studios. Fíxose amigo de Marc Caro, artista de cómic que será o seu colaborador e codirector.

Tras dirixir curtametraxes, anuncios e vídeos musicais, como Zoolook, de Jean Michel Jarre, realizaron a súa primeira longametraxe, a comedia negra Delicatessen (1991). O éxito de La Cité des enfants perdus (1995) levou a Jeunet a ser o director de Alien: Resurrection (1997).[4]

En 2001 Jeunet dirixiu Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (2001), con Audrey Tautou.

FilmografíaEditar

Ano Filme Director Produtor Guionista
1991 Delicatessen   Si   Si
1995 La Cité des enfants perdus   Si   Si
1997 Alien: Resurrection   Si
2001 Le fabuleux destin d'Amélie Poulain   Si   Si
2004 Un longo domingo de noivado   Si   Si   Si
2009 Micmacs à tire-larigot   Si   Si   Si
2013 The Young and Prodigious Spivet   Si   Si   Si

NotasEditar

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar