Abrir o menú principal

Holly Hunter, nada en Conyers, Xeorxia o 20 de marzo de 1958, é unha actriz de cinema, teatro e televisión estadounidense.

Holly Hunter
HollyHunter.jpg
Nome completoHolly Hunter
Nacemento20 de marzo de 1958 (61 anos)
LugarConyers, Xeorxia
NacionalidadeEstados Unidos de América Estados Unidos
Relixiónateísmo
Educada enUniversidade Carnegie Mellon e Yale School of Drama
Parella(s)Gordon MacDonald
Cónxuxe(s)Janusz Kaminski (1995-2001)
Profesiónactriz
editar datos en Wikidata ]

TraxectoriaEditar

Comezou a actuar na universidade, en Pittsburgh, para logo marchar a Nova York, onde compartiu piso con Frances McDormand. Alí foi descuberta pola autora teatral Beth Henley.

Debutou no cinema co filme de terror The Burning, en 1981.

En 1993 rodou dous filmes polos que foi candidata aos oscar, The Piano, polo que gañou o oscar á mellor actriz, e The Firm, polo que foi candidata como actriz secundaria.

Produciu a serie de televisión Saving Grace, protagonizada por ela mesma.

É xorda do oído esquerdo.

FilmografíaEditar

Ano Filme
1981 The Burning
1984 Swing Shift
1987 Raising Arizona
1987 End of the Line
1987 A Gathering of Old Men
1987 Broadcast News
1989 Miss Firecracker
1989 Animal Behaviour
1989 Always
1993 The Piano
1993 The Firm
1995 Copycat
1995 Home for the Holidays
1996 Crash
1997 A Life Less Ordinary
1998 Living Out Loud
1999 Jesus’ Son
2000 Woman Wanted
2000 Timecode
2000 O Brother, Where Art Thou?
2000 Things You Can Tell Just by Looking at Her
2002 Moonlight Mile
2003 Levity
2003 Thirteen
2004 Little Black Book
2005 Nine Lives
2005 The Big White
2012 Won’t Back Down
2012 Jackie
2013 Paradise

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar