Holly Hunter

actriz estadounidense

Holly Hunter, nada en Conyers, Xeorxia o 20 de marzo de 1958, é unha actriz de cinema, teatro e televisión estadounidense.

Infotaula de personaHolly Hunter

(2015) Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento20 de marzo de 1958 Editar o valor em Wikidata (66 anos)
Conyers, Estados Unidos de América (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
ResidenciaNova York Editar o valor em Wikidata
País de nacionalidadeEstados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
RelixiónAteísmo Editar o valor em Wikidata
EducaciónUniversidade Carnegie Mellon - Bachelor of Fine Arts (en) Traducir
Rockdale County High School (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Actividade
Lugar de traballo Estados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
Ocupaciónactriz de teatro , produtora , actriz de televisión , actriz de cinema , produtora de televisión Editar o valor em Wikidata
Período de tempoSéculo XXI Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1968 Editar o valor em Wikidata -
LinguaLingua inglesa Editar o valor em Wikidata
Familia
CónxuxeJanusz Kamiński (1995–2001), divorcio
Premios

IMDB: nm0000456 Allocine: 4202 Allmovie: p34013 TCM: 90943 TV.com: people/holly-hunter IBDB: 83434
BNE: XX1266218 Musicbrainz: 82cb71ba-940f-429a-b8d3-57a5370d419f Discogs: 1597786 WikiTree: Hunter-11312 Editar o valor em Wikidata

Traxectoria

editar

Comezou a actuar na universidade, en Pittsburgh, para logo marchar a Nova York, onde compartiu piso con Frances McDormand. Alí foi descuberta pola autora teatral Beth Henley.

Debutou no cinema co filme de terror The Burning, en 1981.

En 1993 rodou dous filmes polos que foi candidata aos oscar, The Piano, polo que gañou o oscar á mellor actriz, e The Firm, polo que foi candidata como actriz secundaria.

Produciu a serie de televisión Saving Grace, protagonizada por ela mesma.

É xorda do oído esquerdo.

Filmografía

editar
Ano Filme
1981 The Burning
1984 Swing Shift
1987 Raising Arizona
1987 End of the Line
1987 A Gathering of Old Men
1987 Broadcast News
1989 Miss Firecracker
1989 Animal Behaviour
1989 Always, para sempre
1993 The Piano
1993 The Firm
1995 Copycat
1995 Home for the Holidays
1996 Crash
1997 A Life Less Ordinary
1998 Living Out Loud
1999 Jesus’ Son
2000 Woman Wanted
2000 Timecode
2000 O Brother, Where Art Thou?
2000 Things You Can Tell Just by Looking at Her
2002 Moonlight Mile
2003 Levity
2003 Thirteen
2004 Little Black Book
2005 Nine Lives
2005 The Big White
2012 Won’t Back Down
2012 Jackie
2013 Paradise

Véxase tamén

editar

Ligazóns externas

editar