Abrir o menú principal

Doris Mary Ann von Kappelhoff, máis coñecida como Doris Day, nada en Evanston (Ohio) o 3 de abril de 1922[1] e finada en Carmel Valley, California,[2] o 13 de maio de 2019,[3][4] foi unha actriz, cantante e defensora dos dereitos dos animais de nacionalidade estadounidense.

Doris Day
Doris Day.jpg
Doris Day, en 1951 o 1952.
Nome completoDoris Mary Ann von Kappelhoff
Nacemento3 de abril de 1922
LugarCincinnati, Ohio, Estados Unidos
Falecemento13 de maio de 2019
LugarCarmel Valley Village
Causapneumonía
NacionalidadeEstados Unidos de América
RelixiónCiência Cristã
Cónxuxe(s)George William Weidler, Martin Melcher, Barry Comden e Al Jorden
FillosTerry Melcher
ProfesiónActriz e cantante (1939 - presente
(no cinema: 1948-1973))
http://www.dorisday.com
editar datos en Wikidata ]

TraxectoriaEditar

Foi unha das actrices máis prolíficas durante os anos 50 e 60. Capaz de cantar, bailar e interpretar papeis tanto de comedia como dramáticos, foi unha das grandes estrelas de Hollywood contra mediados do século XX e está considerada un dos mitos do cinema norteamericano.

FilmografíaEditar

como actrizEditar

  • 1948 : Romance on the High Seas : Miss Georgia Garrett
  • 1949 : My Dream Is Yours : Martha Gibson
  • 1949 : It's a Great Feeling : Judy Adams
  • 1950 : Young Man with a Horn : Jo Jordan
  • 1950 : Tea for Two : Nanette Carter
  • 1950 : The West Point Story : Jan Wilson
  • 1951 : Storm Warning : Lucy Rice
  • 1951 : Lullaby of Broadway : Melinda Howard
  • 1951 : On Moonlight Bay : Marjorie 'Marjie' Winfield
  • 1951 : I'll See You in My Dreams : Grace LeBoy Kahn
  • 1951 : Starlift : Cameo appearance
  • 1952 : The Winning Team : Aimee Alexander
  • 1952 : Abril en París : Ethel S. 'Dynamite' Jackson
  • 1953 : By the Light of the Silvery Moon : Marjorie Winfield
  • 1953 : So You Want a Television Set : Cameo appearance
  • 1953 : Calamidade Jane : Calamity Jane
  • 1954 : Lucky Me : Candy Williams
  • 1954 : Young at Heart : Laurie Tuttle
  • 1955 : Love Me or Leave Me : Ruth Etting
  • 1956 : The Man Who Knew Too Much : Jo McKenna
  • 1956 : Julie : Julie Benton
  • 1957 : The Pajama Game : Katherine 'Babe' Williams
  • 1958 : Teacher's Pet : Erica Stone
  • 1958 : The Tunnel of Love : Isolde Poole
  • 1959 : It Happened to Jane : Jane Osgood
  • 1959 : Pillow Talk : Jan Morrow
  • 1960 : Please Don't Eat the Daisies : Kate Mackay
  • 1960 : Midnight Lace : Kit Preston
  • 1961 : Lover Come Back : Carol Templeton
  • 1962 : That Touch of Mink : Cathy Timberlake
  • 1962 : Billy Rose's Jumbo : Kitty Wonder
  • 1963 : The Thrill of It All : Beverly Boyer
  • 1963 : Move Over, Darling : Ellen Wagstaff Arden, aka Eva Swensen and Eve
  • 1964 : Send Me No Flowers : Judy Kimball
  • 1965 : Do Not Disturb : Janet Harper
  • 1966 : The Glass Bottom Boat : Jennifer Nelson
  • 1967 : The Ballad of Josie : Josie Minick
  • 1967 : Caprice : Patricia Fowler
  • 1968 : Where Were You When the Lights Went Out? : Margaret Garrison
  • 1968 : With Six You Get Eggroll : Abby McClure
  • 1968 : The Doris Day Show (serie de TV) : Doris Martin

Como productora de televisiónEditar

  • 1968 : The Doris Day Show (serie de TV)

NotasEditar

  1. Nada en 1922, según ancestry.com
  2. "Muere Doris Day". La Vanguardia (en castelán). 13 de maio de 2019. Consultado o 13 de maio de 2019. 
  3. "Morre aos 97 anos a actriz e cantante Doris Day". La Voz de Galicia. 13 de maio de 2019. Consultado o 13 de maio de 2019. 
  4. "Doris Day, celebrated actor and singer, dies aged 97". The Guardian (en inglés). 13 de maio de 2019. Consultado o 13 de maio de 2019. 

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar