Abrir o menú principal

David Bisbal

cantante español

David Bisbal Ferre, nado en Almería o 5 de xuño de 1979, é un cantante español dado a coñecer grazas ao concurso de telerrealidade musical Operación Triunfo, onde quedou en segundo lugar. Vendeu máis de 4 000 000 de discos na súa carreira desde 2002.[1][2]

David Bisbal
David Bisbal 2007.jpg
Nacemento5 de xuño de 1979
 Almería
NacionalidadeEspaña
Ocupacióncantautor, cantante, autor-compositor e actor
PremiosGrammy Latino de Melhor Artista Revelação e Latin Grammy Award for Best Traditional Pop Vocal Album
editar datos en Wikidata ]

DiscografíaEditar

Álbums de estudio
  • 2002: Corazón latino
  • 2004: Bulería
  • 2005: Todo por ustedes
  • 2006: Premonición
  • 2009: Sin mirar atrás
  • 2011: Una noche en el Teatro Real
  • 2013: Live at the Royal Albert Hall
  • 2014: Tú y yo
  • 2016: Hijos del mar

TelevisiónEditar

En febreiro de 2012 confírmase que será unha dos catro coaches (membro do xurado), xunto con Melendi, Malú e Rosario Flores, da primeira edición de La voz, programa musical de Telecinco baseado no formato holandés The Voice. Empezou a emitirse o 19 de setembro de 2012.

NotasEditar

  1. "BIOGRAFÍA DE DAVID BISBAL". musica.com. Consultado o 22 de decembro do 2016. 
  2. Salaverri, Fernando (setembro 2005). Sólo éxitos: año a año, 1959–2002 (1st ed.). España: Fundación Autor-SGAE. ISBN 8480486392. 

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar


 
 Este artigo sobre unha personalidade é, polo de agora, só un bosquexo. Traballa nel para axudar a contribuír a que a Galipedia mellore e medre.
 Existen igualmente outros artigos relacionados con este tema nos que tamén podes contribuír.


 
 Este artigo sobre música é, polo de agora, só un bosquexo. Traballa nel para axudar a contribuír a que a Galipedia mellore e medre.
 Existen igualmente outros artigos relacionados con este tema nos que tamén podes contribuír.