Dirty Rotten Imbeciles

(Redirección desde «D.R.I.»)

Dirty Rotten Imbeciles (abreviado como D.R.I.) é unha banda estadounidense de crossover thrash formada en Houston, Texas en 1982. No presente está composta por dous dos seus membros fundadores, o vocalista Kurt Brecht e o guitarrista Spike Cassidy, ademais do batería Rampy e o baixista Greg Orr.

Dirty Rotten Imbeciles
OrixeHouston, Texas,
Período1982-presente
Xénero(s)crossover thrash, thrash metal, hardcore punk, thrashcore
Selo(s) discográfico(s)Dirty Rotten Records, Metal Blade, Beer City Records, Fringe Product
MembrosKurt Brecht
Spike Cassidy
Greg Orr
Rob Rampy
Na rede
dirtyrottenimbeciles.com
Facebook: 20786986202 Instagram: d.r.i._tour MySpace: dri2 Youtube: UCiqxw7R30YfOttjpmvB2udQ Musicbrainz: 95f6e954-8bed-4f8e-a53e-d155bb6f7ace Songkick: 500467 Discogs: 255969 Allmusic: mn0000786360 Editar o valor em Wikidata

D.R.I. nunca chegou ao gran público, pero a integración das súas raíces hardcore punk con influencias thrash metal foi un catalizador estilístico para os seus contemporáneos (destacando Suicidal Tendencies, Corrosion of Conformity, Stormtroopers of Death, Cro-Mags, Nuclear Assault e Cryptic Slaughter), xunto aos que é considerada como unha das principais pioneiras do que posteriormente se chamaría "crossover thrash".

Ata a data D.R.I. publicou sete álbums de estudio. A pesar de non editar ningún disco dende Full Speed Ahead en 1995, a banda continuou xirando case cada ano, estando en hiato de xeito intermitente, destacando o período entre 2004 e 2009, cando a Cassidy diagnosticáronlle un cancro de colon. Durante anos falouse dun oitavo álbum de D.R.I. sen que aínda se materializase. Porén, o grupo lanzou un EP con material novo, But Wait...There's More!, en xuño de 2016.[1]

Discografía editar

Álbum Ano Selo
Dirty Rotten LP 1983 Dirty Rotten Records
Dealing with It! 1985 Metal Blade Records
Crossover 1987 Metal Blade Records
4 of a Kind 1988 Metal Blade Records
Thrash Zone 1989 Metal Blade Records
Definition 1992 Dirty Rotten Records
Full Speed Ahead 1995 Dirty Rotten Records

Notas editar

  1. "D.R.I. To Release New EP In June". Knack. Archived from the original on 20 de maio de 2016. Consultado o 24 de setembro de 2018. 

Véxase tamén editar

Ligazóns externas editar