Cradle of Filth

Cradle of Filth é unha banda inglesa de metal extremo formada en Suffolk no ano 1991. O seu estilo musical evolucionou dende o black metal cara unha amálgama de metal gótico, black metal sinfónico e outros subxéneros de metal extremos máis "producidos" e limpos. As súas letras e a súa imaxe están fortemente influenciadas pola literatura gótica, a poesí, a mitoloxía e as películas de terror.

Cradle of Filth
Cradle of Filth Hellfest 2009 06.jpg
OrixeSuffolk, Inglaterra Inglaterra
Período1991 - presente
Xénero(s)metal extremo
Selo(s) discográfico(s)Cacophonous, Music for Nations, Fierce, Mayhem, Metal Blade, Abracadaver, Sony, Roadrunner, Peaceville, Nuclear Blast
MembrosDani Filth
Paul Allender
Daniel Firth
James McIlroy
Martin Skaroupka
Caroline Campbell
Na rede
theorderofthedragon.com
IMDB: nm2805891 Facebook: cradleoffilth Twitter: CradleofFilth Instagram: cradleoffilth MySpace: cradleoffilth Youtube: UCyAMV63OY0DRbKk6gGv6wJg Spotify: 0NTSMFFapnyZfvmCwzcYPd iTunes: 3738030 Last fm: Cradle+of+Filth Musicbrainz: 7e26cbe1-b8f5-4215-af82-e43d5f8ff308 Songkick: 403194 Discogs: 245811 Allmusic: mn0000779670 Deezer: 121 Genius: Cradle-of-filth Editar o valor em Wikidata

MembrosEditar

  • Dani Filth - voz (1991–)
  • Martin 'Marthus' Skaroupka – batería, teclado (2006–)
  • Daniel Firth – baixo (2012–present)
  • Lindsay Schoolcraft – teclado e voces (2013–)
  • Richard Shaw - guitarra (2014–)
  • Marek 'Ashok' Šmerda – guitarra (2014–)

DiscografíaEditar

Álbum Ano Selo
The Principle of Evil Made Flesh 1994 Cacophonous
Dusk... and Her Embrace 1996 Music for Nations
Cruelty and the Beast 1998 Music for Nations/Mayhem
Midian 2000 Music for Nations/Koch Records
Damnation and a Day 2003 Sony/Epic Record
Nymphetamine 2004 Roadrunner Records
Thornography 2006 Roadrunner Records
Godspeed on the Devil's Thunder 2008 Roadrunner Records
Darkly, Darkly, Venus Aversa 2010 Peaceville Records/Nuclear Blast
The Manticore and Other Horrors 2012 Peaceville Records/Nuclear Blast
Hammer of the Witches 2015 Nuclear Blast
Cryptoriana - The Seductiveness of Decay 2017 Nuclear Blast
Existence Is Futile 2021 Nuclear Blast

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar


 
 Este artigo sobre música é, polo de agora, só un bosquexo. Traballa nel para axudar a contribuír a que a Galipedia mellore e medre.
 Existen igualmente outros artigos relacionados con este tema nos que tamén podes contribuír.