Corcobado

músico español

José Javier Pérez Corcobado, nado en Frankfurt (Alemaña) o 31 de xullo de 1963, é un cantautor, poeta, novelista, produtor e músico español.

Corcobado
Corcobado3.jpg
Nacemento1963
OrixeMadrid
Ocupaciónmúsico e poeta
XéneroRock
Na rede
Páxina Oficial
editar datos en Wikidata ]

BiografíaEditar

Fillo de emigrantes madrileños, con dous anos regresa coa súa familia a Madrid. Corcobado foi o artífice dalgunhas bandas complicadas e vangardistas, como os Cuatrocientosveintinüeve Engaños ou os Mar Otra Vez, que foi comparada, tempo despois, con The Birthday Party de Nick Cave.

En 1988 xorde Demonios Tus Ojos, unha banda underground cos irmáns Colis. Demonios Tus Ojos só gravou un disco, homónimo, que tamén estaba pensado para gravarse en inglés, se ben ese proxecto finalmente fracasou. Porén, antes da disolución definitiva de Demonios Tus Ojos, foron abreconcertos de Sonic Youth.

ObraEditar

DiscografíaEditar

  • No he olvidado cómo jugar embarrado/ La fiesta del diablo y el cerdo. [Mini LP] (1985)
  • Abrrr [Mar otra vez Vs Aviador Dro] (1986)
  • Edades de óxido(1986)
  • De belleza/Sex Machine [Sinxelo] (1986)
  • Algún paté venenoso (1987)
  • Miércoles cercano al infierno [Maxisinxelo] (1987)
  • Demonios tus ojos (1988)
  • Corazón roto en 2000 pedazos [Sinxelo] (1988)
  • Agrio Beso(1989)
  • Poemas (1989)
  • Desde tu herida [Sinxelo] (1989)
  • Puerta de amor [Sinxelo] (1990)
  • Tormenta de tormento (1991)
  • Suceso [Ep](1991)
  • Ritmo de sangre (1993)
  • Boleros enfermos de amor vol.1 (1993)
  • Arco iris de lágrimas (1995)
  • Parole [Ep] (1995)
  • Boleros enfermos de amor vol.2 (1996)
  • Diminuto cielo (1996)
  • Corcobator (1999)
  • Una época de grabaciones accidentales (2002)
  • Fotografiando al corazón (2003)
  • Editor de sueños (2006)

ProduciónsEditar

  • Danza Ebria, El manicomio de las palomas (1992)
  • Manta Ray, El crack [sinxelo] (1996)
  • Spring, En la arena blanca (1997)
  • Esclarecidos, Estoy esperando a mi amor (1997)
  • Hermana Mary, Banco amor (1997)
  • Ana D, Satélite 99 (1997)

LiteraturaEditar

  • Chatarra de sangre y cielo [Poemario] (1990)
  • El sudor de la pistola 13 [Poemario] (1996)
  • El amor no está en el tiempo [Novela] (2005)

ColaboraciónsEditar

  • Suso Saiz Un Hombre Oscuro (1990/98)

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar