Axelle Red

cantante belga

Axelle Red nada en Hasselt o 15 de febreiro de 1968 é unha cantante e compositora belga.

Axell Red
Axelle Red en setembro de 2009.
Nome completoFabienne Demal
Data nacemento15 de febreiro de 1968 (56 anos)
Nado enBélxica Hasselt, Flandres, Bélxica
OcupaciónCantante, compositora
XéneroPop
Instrumento(s)Voz
Selo(s) discográfico(s)Virgin Records
Tempo en activo1993 - actualidade
Na rede
[1]
IMDB: nm1167194 Allocine: 38196
Twitter: axellered Youtube: UCcutfP5sQFaLAZMwpIMmOoQ Spotify: 3gX7V7VCwOBz90t62hQHMw Last fm: Axelle Red Musicbrainz: 2334787c-a3d6-4dd2-a9ef-9c02b35e7485 Songkick: 497030 Discogs: 40528 Allmusic: mn0000758165 Deezer: 815 Genius: Axelle-red Editar o valor em Wikidata
editar datos en Wikidata ]

Biografía editar

Axelle Red é a filla de Roland Demal, un famoso avogado e conselleiro polo partido liberal flamengo Open-VLD na asemblea municipal de Hasselt.[1]

A pesar de ser de orixe flamenga, canta a maior parte das súas cancións en francés, en inglés e tamén en español. É moi coñecida en Francia e Bélxica. O seu estilo musical mestura o jazz e as baladas para piano e evidencia unha grande influencia de ABBA.

Licenciouse en dereito, como o seu pai, pero finalmente decantouse pola música, unha paixón influenciada pola súa nai, pianista. O seu primeiro álbum, Sans plus attendre, vendeu 200 000 copias só en Bélxica. A súa canción Sensualité foi o seu hit en Francia. En 1998, cantou a canción "La Cour des Grands" con Youssou N'Dour na cerimonia de inauguración do campionato do mundo de Fútbol de 1998 Mundial de Fútbol Francia 1998 en París.

Discografía editar

Álbums editar

  • Sans plus attendre (1993)
  • À tâtons (1996)
  • Con sólo pensarlo (1998)
  • Toujours moi (1999)
  • Alive (2000, en concerto)
  • Face A / Face B (2002)
  • French soul (2004)
  • Jardin Secret (2006)
  • Sisters & Empathy (2008)
  • Un coeur comme le mien (2011)

Sinxelos editar

  • "Kennedy Boulevard" (1989)
  • "Aretha et Moi" (1991)
  • "Elle Danse Seule" (1992)
  • "Sensualité" (1993)
  • "Elle Danse Seule" (1994)
  • "Je t'Attends" (1994)
  • "Le Monde Tourne Mal" (1995)
  • "À Tâtons" (1996)
  • "Rien Que d'y Penser" (1997)
  • "Mon Café" (1997)
  • "Ma Prière" (1997)
  • "À Quoi Ca Sert" (1997)
  • "Rester Femme" (1998)
  • "La Cour Des Grands" (dueto con Youssou N'Dour no Mundial de Fútbol Francia 1998)
  • "Ce Matin" (1999)
  • "Faire Des Mamours" (1999)
  • "Parce Que C'est Toi" (1999)
  • "Bimbo à Moi" (1999)
  • "J'ai Jamais Dit (Je Serais Ton Amie)" (2000)
  • "Aretha et Moi"(live) (2001)
  • "Je Me Fâche" (2002)
  • "Manhattan Kaboul" (con Renaud) (2003)
  • "Venez Vers Moi" (2003)
  • "Pas Maintenant" (2003)
  • "Toujours" (2003)
  • "Gloria" (2004)
  • "Je pense à toi" (2004)
  • "J'ai Fait Un Rêve" (2005)
  • "Changer ma vie" (2006)
  • "Temps pour Nous" (2006)
  • "Si tu savais (Janelle)" (2006)
  • "Naive" (2007)
  • "Romantique à mort" (2007)

Premios editar

Notas editar

  1. [https://web.archive.org/web/20090904233254/http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=ea1cfdkl Arquivado 04 de setembro de 2009 en Wayback Machine. Kizzy Van Horne, Geboortestad ligt me na aan het hart, artígo no diario flamengo Het Nieuwsblad, 19 de maio de 2007]

Véxase tamén editar

Ligazóns externas editar