Abrir o menú principal

Aspencat é un grupo musical con orixe en Xaló (Comunidade Valenciana) cun estilo musical que mestura o reggae, hip hop, ska e drum and bass con inclusión de ritmos electrónicos como o dubstep.[1] Están considerados uns dos grupos referentes da súa comunidade e xunto a La Raíz e Orxata Sound System conforman unha serie de grupos valencianos críticos coa cultura institucional da súa comunidade.[2]

Aspencat
Aspencat - Premis Ovidi 2012.jpg
Aspencat nos Premios Ovidi 2012
OrixeXaló, Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana,
PeríodoDende 2005
Xénero(s)Reggae, hip hop, Ska, Dubstep
Páxina webwww.aspencat.org

DiscografíaEditar

  • La festa està servida (2007)
  • Obri la llauna (2009)
  • Naixen Primaveres (2011)
  • Inèdit (2012)
  • Essència (2013)
  • Tot és ara (2015)

NotasEditar

  1. "Aspencat en ValenciaSka". Arquivado dende o orixinal o 25 de setembro de 2015. Consultado o 08 de xaneiro de 2016. 
  2. Música y acción desde habitaciones propias. Tú ibas de azul (El País Edició València), 7/10/2012. [Consultado o 7 de outubro de 2012].

 
 Este artigo sobre música é, polo de agora, só un bosquexo. Traballa nel para axudar a contribuír a que a Galipedia mellore e medre.
 Existen igualmente outros artigos relacionados con este tema nos que tamén podes contribuír.