Àstrid Bergès-Frisbey

actriz francesa

Àstrid Bergès-Frisbey, nada o 26 de maio de 1986 en Barcelona é unha actriz e modelo franco-catalá.

Àstrid Bergès-Frisbey
Bergès-Frisbey en setembro de 2013.
Nome completoÀstrid Bergès-Frisbey
Nacemento26 de maio de 1986
LugarBarcelona
NacionalidadeFrancia e España
Educada enCours Simon e Lycée Victor-Hugo
ProfesiónActriz (2007-presente)
Na rede
IMDB: nm2793591 Allocine: 202960 Allmovie: p620115 TCM: 11338824
Twitter: bergesfrisbey Instagram: abergesfrisbey Editar o valor em Wikidata
editar datos en Wikidata ]

Nada de pai catalán e nai franco-americana, pode traballar en catro linguas de xeito nativo, francés, inglés, español e catalán. Este feito dálle a posibilidade de traballar en diferentes países e en producións tan distintas entre si como a estadounidense, Pirates of the Caribean, a francesa La Fille du Puisatier de Daniel Auteuil, ou a española Bruc.

No ano 2011 traballou ás ordes do director galego Xavier Villaverde en O sexo dos anxos[1].

Filmografía editar

Ano Filme Personaxe Notas
2007 Sur le fil Marie Sertissian Serie de televisión; 3 episodios
2007 Divine Émilie Marquesa de Boufflers Telefilme
2008 Elles et moi Isabel de moza Miniserie de televisión
2008 Un barrage contre le Pacifique Suzanne
2009 La première étoile Juliette
2009 La reine morte A infanta Telefilme
2010 Bruc. La llegenda Gloria
2011 La fille du puisatier Patricia Amoretti
2011 Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides Syrena
2011 O sexo dos anxos Carla
2013 Juliette Juliette
2014 I, Origins Sofi
2015 Alaska Nadine
2017 Rei Artur: A lenda de Excálibur Raíña Xenebra

Notas editar

  1. Fotogramas.es. "Xavier Villaverde rueda en Barcelona 'El sexo de los ángeles'". Fotogramas (en castelán). Consultado o 2017-04-19. 

Véxase tamén editar