Víctor Víctor

cantautor de bachata

Víctor José Víctor Rojas, coñecido artisticamente como Víctor Víctor, nado en Santiago de los Caballeros, República Dominicana, o 11 de decembro de 1948 e finado en Santo Domingo de Guzmán o 16 de xullo de 2020, foi un cantautor caribeño de bachata. É compositor dunha gran cantidade de cancións, incluíndo letra e música, que teñen sido interpretadas por artistas como Django, Milly Quezada, Celia Cruz ou Azúcar Moreno.

Víctor Víctor
Victor Victor.jpg
Nome completoVíctor José Víctor Rojas
Nacemento11 de decembro de 1948
Lugar de nacementoSantiago de los Caballeros
Falecemento16 de xullo de 2020
Lugar de falecementoSanto Domingo
CausaCOVID-19
NacionalidadeRepública Dominicana
Ocupaciónguitarrista, cantante, compositor, percusionista, músico e artista discográfico
PremiosPremio Ondas 1993
Na rede
IMDB: nm0896162 Musicbrainz: cf4897ac-089e-4088-b397-6f017c05d1dd Discogs: 1683890 Allmusic: mn0000181036 Editar o valor em Wikidata
editar datos en Wikidata ]

En 2005, presentou Bachata entre Amigos, unha coproduccón co guitarrista Juan Francisco Ordóñez. Neste disco, cantautores como Joaquín Sabina, Joan Manuel Serrat, Luis Días, Silvio Rodríguez, Pablo Milanés, Fito Páez e Víctor Manuel, entre outros, interpretaron con Víctor as súas cancións a dúo e a ritmo de bachata.[1]

DiscografíaEditar

  • Album Rojo (1973)
  • Chile Vive (1974)
  • Neruda Raíz y Geografía (1974)
  • Cotidiano (1975)
  • Víctor Víctor & Flamboyan, Con sus Flores y sus Vainas (1976)
  • En son de Felicidad (1977)
  • Artistas Por la Paz (1978)
  • Inspiraciones (1990)
  • Tu Corazon (1991)
  • Un Chin de Veneno (1992)
  • Cajita de Musica (1996)
  • Recuento I (1998)
  • Bachata entre Amigos (2005)
  • Verde y Negro (2008)
  • Rojo y Rosa (2009)

NotasEditar

  1. "Bachata entre Amigos", artigo en www.answers.com (en castelán) (acceso 5 de xuño de 2008)