Tomris İncer

actriz turca

Tomris İncer, nada o 16 de marzo de 1948 en Bulgaria e finada o 5 de outubro de 2015 en Istambul, foi unha actriz turca.

Infotaula de personaTomris İncer
Biografía
Nacemento16 de marzo de 1946 Editar o valor em Wikidata
Bulgaria Editar o valor em Wikidata
Morte5 de outubro de 2015 Editar o valor em Wikidata (69 anos)
Istambul, Turquía Editar o valor em Wikidata
Causa da mortecancro de pulmón Editar o valor em Wikidata
Lugar de sepulturaEsmirna Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
País de nacionalidadeTurquía Editar o valor em Wikidata
Actividade
Ocupaciónactriz Editar o valor em Wikidata

IMDB: nm1172345 Allocine: 517192
Find a Grave: 153302362 Editar o valor em Wikidata

Traxectoria

editar

En 1974 entrou na prestixiosa compañía teatral da cidade de Istambul, a İstanbul Şehir Tiyatroları, e ao longo da súa carreira protagonizou numerosas obras clásicas e contemporáneas, ademais apareceu en varios filmes.

Obras teatrais

editar
  • Öldün, Duydun mu? : Yiğit Sertdemir - Altıdan Sonra Tiyatro - 2013
  • Gerçek Hayattan Alınmıştır : Yiğit Sertdemir - Altıdan Sonra Tiyatro - 2012
  • Les Liaisons dangereuses: Choderlos De Laclos - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2010
  • O vizconde demediado : İtalo Calvino - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2010
  • Dünya'nı Ortasında Bir Yer : Özen Yula - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2010
  • Divane Ağaç : Turgay Nar - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2009
  • Leonce und Lenas : Georg Büchner - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2008
  • Ölümsüz Öykü : Karen Blixen - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2007
  • Eskici Dükkanı : Orhan Kemal - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2006
  • Far away: Carly Churchill - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2005
  • Medea : Euripides - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2003
  • Ricardo III : William Shakespeare - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2001
  • Kapıyı Aç : Krzysztof Choinski - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2001
  • Gölge Ustası - İstanbul Şehir Tiyatrosu
  • Canlı Maymun Lokantası : Güngör Dilmen - İstanbul Şehir Tiyatrosu
  • Altı Derece Uzak - İstanbul Şehir Tiyatrosu
  • Mikado'nun Çöpleri : Melih Cevdet Anday - İstanbul Şehir Tiyatrosu
  • O soño dunha noite de San Xoán : William Shakespeare - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1980

Filmografía

editar
  • Böyle Bitmesin - 2012
  • Aşk ve Ceza - 2010
  • Tramvay - 2006
  • Binbir Gece - 2006
  • Yedi Günah, Yedi Tepe, Bir Metropol - 2005
  • Bir İstanbul Masalı - 2003
  • Aşk ve Gurur - 2002
  • Gönlümdeki Köşk Olmasa - 2002
  • Karşılaşma - 2002
  • Çamur - 2002
  • O da Beni Seviyor - 2001
  • Bana Old and Wise'ı Çal - 1998
  • Kuşatma Altında Aşk - 1997
  • Aylaklar - 1994
  • Tersine Dünya - 1993
  • Gizli Yüz - 1990
  • At Gözlüğü - 1978
  • Azap - 1973

Véxase tamén

editar

Ligazóns externas

editar