Abrir o menú principal

Sunn O))) é unha banda estadounidense de metal experimental procedente de Seattle, Washington e formada no ano 1998. O grupo é coñecido polo seu son extremadamente pesado que mestura distintos xéneros como drone, doom metal, black metal, dark ambient e noise rock[1] e polos seus atronadores concertos. Apoiada por un amplo grupo de colaboradores, a banda foi creada por dous membros principais: Stephen O'Malley (tamén en Khanate e Burning Witch) e Greg Anderson (de Goatsnake e Engine Kid).[2]

Sunn O)))
Sunn O))) - Brutal Assault 01.jpg
OrixeSeattle, Washington, Flag of the United States.svg
Período1998 - presente
Xénero(s)drone metal, metal experimental
Selo(s) discográfico(s)Southern Lord
MembrosStephen O'Malley
Greg Anderson
Páxina webhttp://sunn.southernlord.com/

Índice

DiscografíaEditar

Álbum Ano Selo
ØØ Void 2000 Rise Above, Hydra Head
Flight of the Behemoth 2002 Southern Lord Records
White1 2003 Southern Lord Records
White2 2004 Southern Lord Records
Black One 2005 Southern Lord Records
Monoliths & Dimensions 2009 Southern Lord Records
Kannon 2015 Southern Lord Records

NotasEditar

  1. Allmusic (ed.). "Sunn O))) en Allmusic". Consultado o 2 de abril de 2017. 
  2. The New York Times (ed.). "Heady Metal". Consultado o 2 de abril de 2017. 

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar