Mirjami Kuosmanen

actriz finlandesa

Mirjami Kuosmanen, nada o 22 de febreiro de 1915 e finada o 5 de agosto de 1963, foi unha actriz finesa natural de Keuruu. Apareceu en numerosos filmes entre os anos 1937 e 1956. Estaba casada do director de cine Erik Blomberg.

Mirjami Kuosmanen
Mirjami Kuosmanen 1952.jpg
Nome completoMirjami Kuosmanen
Nacemento22 de febreiro de 1915
LugarKeuruu, Finlandia Finlandia
Falecemento5 de agosto de 1963 (48 anos)
LugarHelsinqui, Finlandia Finlandia
Causadoenza
NacionalidadeFinlandia
Cónxuxe(s)Erik Blomberg
ProfesiónActriz (1937 - 1956)
editar datos en Wikidata ]
Mirjami Kuosmanen nos "Premios Jussi" de 1952 (a segunda pola dereita).

FilmografíaEditar

  • Kuriton sukupolvi (1937)
  • Laulu tulipunaisesta kukasta (1938)
  • Jääkärin morsian (1938)
  • Kaksi Vihtoria (1939)
  • Herrat ovat herkkäuskoisia (1939)
  • Miehen tie (1940)
  • Ketunhäntä kainalossa (1940)
  • Kenttäposti (1940)
  • Puck (1942)
  • Yrjänän emännän synti (1943)
  • Sinä olet kohtaloni (1945)
  • Kohtalo johtaa meitä (1945)
  • Kultainen kynttilänjalka (1946)
  • Livet i finnskogarna (1947)
  • Toukokuun taika (1948)
  • Läpi usvan (1948)
  • Laulava sydän (1948)
  • Haaviston Leeni (1948)
  • Aila - Pohjolan tytär (1951)
  • Valkoinen peura (1952)
  • Niskavuoren Heta (1952)
  • Lii-Filmin katsaus 51 (1953)
  • Gregory Peck kävi Suomessa (1953)
  • Kun on tunteet (1954)
  • Kihlaus (1955)
  • Jokin ihmisessä (1956)

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar