Mercedes Sosa

cantante arxentina

Haydee Mercedes Sosa, nada en San Miguel de Tucumán o 9 de xullo de 1935 e finada o 4 de outubro de 2009 en Buenos Aires[1], foi unha cantante de raíz folclórica arxentina moi recoñecida en América Latina e en Europa.

Infotaula de personaMercedes Sosa

Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento(es) Haydee Mercedes Sosa Girón Editar o valor em Wikidata
9 de xullo de 1935 Editar o valor em Wikidata
San Miguel de Tucumán, Arxentina Editar o valor em Wikidata
Morte4 de outubro de 2009 Editar o valor em Wikidata (74 anos)
Buenos Aires, Arxentina Editar o valor em Wikidata
Causa da mortesíndrome de disfunción multiorgánica Editar o valor em Wikidata
Embaixadora de boa vontade de UNICEF
Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
País de nacionalidadeArxentina Editar o valor em Wikidata
Actividade
Ocupacióncantante , artista discográfico Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1950 Editar o valor em Wikidata -
Xénero artísticoTrova (pt) Traducir, música tradicional e folk Editar o valor em Wikidata
LinguaLingua castelá Editar o valor em Wikidata
TesituraContralto Editar o valor em Wikidata

InstrumentoVoz Editar o valor em Wikidata
Obra
Obras destacables
Familia
CónxuxeOscar Matus
FillosFabián Matus (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
Premios

Páxina webmercedessosa.com.ar Editar o valor em Wikidata
IMDB: nm0815302 BNE: XX1088218 Spotify: 2HvyR5FsU37QMqVzIbGwl7 iTunes: 122968 Last fm: Mercedes+Sosa Musicbrainz: 324b9329-7be6-491f-9ee1-65bfa10c7577 Songkick: 219189 Discogs: 333361 Allmusic: mn0000869068 WikiTree: Sosa-263 Find a Grave: 42682296 Deezer: 10606 Genius: Mercedes-sosa Editar o valor em Wikidata

Traxectoria

editar

Está considerada un dos expoñentes principais da nova canción latinoamericana. Así mesmo ten incursionado noutros xéneros musicais coma o tango, o rock e o pop, entre outros. A súa popularidade valeulle o apelativo "La Voz de Latinoamérica". Desempeña labores como embaixadora de boa vontade da UNESCO para Latinoamérica e o Caribe. A súa traxectoria foi resumida nas palabras do seu compatriota Fito Páez con esta frase[Cómpre referencia]:

Mercedes Sosa é a mellor cantante que deu este país.

Discografía

editar
 
Mercedes Sosa en 1980.


  • La voz de la zafra (1962)
  • Canciones con fundamento (1965)
  • Yo no canto por cantar (1966)
  • Hermano (1966)
  • Para cantarle a mi gente (1967)
  • Con sabor a Mercedes Sosa (1968)
  • Mujeres argentinas (1969)
  • Navidad con Mercedes Sosa (1970)
  • El grito de la tierra (1970)
  • Homenaje a Violeta Parra (1971)
  • Hasta la victoria (1972)
  • Cantata Sudamericana (1972)
  • Traigo un pueblo en mi voz (1973)
  • Niño de mañana (1975)
  • A que florezca mi pueblo (1975)
  • En dirección del viento (1976)
  • O cio da terra (1977)
  • Mercedes Sosa interpreta a Atahualpa Yupanqui (1977)
  • Si se calla el cantor (1977)
  • Serenata para la tierra de uno (1979)
  • A quién doy (1980)
  • Gravado ao vivo no Brasil (1980)
  • Mercedes Sosa en Argentina (1982)
  • Mercedes Sosa (1983)
  • Como un pájaro libre (1983)
  • Recital (1983)
  • ¿Será posible el sur? (1984)
  • Vengo a ofrecer mi corazón (1985)
  • Corazón Americano (1985) (con Milton Nascimento e León Gieco)
  • Mercedes Sosa ´86 (1986)
  • Mercedes Sosa ´87 (1987)
  • Gracias a la vida (1987)
  • Amigos míos (1988)
  • En vivo en Europa (1990)
  • De mí (1991)
  • 30 años (1993)
  • Sino (1993)
  • Gestos de amor (1994)
  • Oro (1995)
  • Escondido en mi país (1996)
  • Alta fidelidad (1997) (con Charly García)
  • Al despertar (1998)
  • Misa Criolla (2000)
  • Acústico (2002)
  • Argentina quiere cantar (2003) (con Víctor Heredia e León Gieco)
  • Corazón Libre (2005)
  • Cantora (2009)
  1. "Fallece la cantante argentina Mercedes Sosa". Público (en castelán). 4 de outubro de 2009. 

Véxase tamén

editar

Ligazóns externas

editar