Mark Ruffalo

actor estadounidense

Mark Alan Ruffalo, nado o 22 de novembro de 1967 en Kenosha, Wisconsin, é un actor, director, produtor e guionista estadounidense. Conta con tres nomeamentos aos Globos de Ouro e 3 aos premios Oscar, un deles polo filme de 2015: Spotlight.

Infotaula de personaMark Ruffalo

Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento(en) Mark Alan Ruffalo Editar o valor em Wikidata
22 de novembro de 1967 Editar o valor em Wikidata (56 anos)
Kenosha, Estados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
ResidenciaSan Diego
Virginia Beach, Virxinia
Os Ánxeles Editar o valor em Wikidata
País de nacionalidadeEstados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
EducaciónStella Adler Studio of Acting (en) Traducir
First Colonial High School (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Altura173 cm Editar o valor em Wikidata
Actividade
Ocupaciónactor de cinema , escritor , actor de teatro , actor de televisión , guionista , director de cinema , produtor de cinema , actor Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1989 Editar o valor em Wikidata -
Partido políticoPartido Demócrata Editar o valor em Wikidata
LinguaLingua inglesa Editar o valor em Wikidata
Familia
CónxuxeSunrise Coigney (2000–)
FillosKeen Ruffalo (en) Traducir, Bella Noche Ruffalo (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Sinatura
Editar o valor em Wikidata

IMDB: nm0749263 Allocine: 25190 Rottentomatoes: celebrity/mark_ruffalo Allmovie: p197651 TCM: 166988 TV.com: people/mark-ruffalo IBDB: 113303
Facebook: MarkRuffalo Twitter: MarkRuffalo Instagram: markruffalo Musicbrainz: bd9ef348-7313-4984-b7a8-5ee58a63bea2 WikiTree: Ruffalo-4 Editar o valor em Wikidata

Filmografía editar

Ano Título Papel Notas
1996 The Last Big Thing Brent Benedict
The Dentist Steve Landers
1997 On the 2nd Day of Christmas Bert
1998 Safe Men Frank
54 Ricko
1999 Cabalga co demo Alf Bowden
2000 You Can Count on Me Terry Prescott
Committed T-Bo
The Beat Zane Marinelli Serie de televisión: 8 Episodios
2001 The Last Castle Yates
Life/Drawing Alex
2002 XX/XY Coles
Windtalkers Private Pappas
2003 My Life Without Me Lee
View from the Top Ted Stewart
In the Cut Detective Giovanni A. Malloy
2004 We Don't Live Here Anymore Jack Linden Tamén produtor executivo
Eternal Sunshine of the Spotless Mind Stan
13 Going on 30 Matt Flamhaff
Collateral Fanning
2005 Just Like Heaven David Abbott
Corre o rumor... Jeff Daly
2006 All the King's Men Adam Stanton
2007 Zodiac Inspector Dave Toschi
Reservation Road Dwight Arno
2008 Blindness Doctor
What Doesn't Kill You Brian Reilly
2009 The Brothers Bloom Stephen
Onde viven os monstros Mozo de Connie
Sympathy for Delicious Joe Tamén produtor e director
2010 Shutter Island Chuck Aule/ Dr. Sheehan
Date Night Brad Sullivan
The Kids Are All Right Paul
2011 Margaret Maretti Berstone
2012 The Avengers Bruce Banner / Hulk
Thanks For Sharing Adam
2013 Now You See Me Dylan
2014 The Normal Heart Ned Weeks
2015 The Avengers 2 Bruce Banner / Hulk
2015 Spotlight Michael Rezendes Nomeado a mellor actor nos Oscar
2017 Thor: Ragnarok Bruce Banner/Hulk Pre-produción
2018 Avengers: Infinity War part 1 Bruce Banner/Hulk Pre-produción
2019 Avengers: Infinity War part 2 Bruce Banner/Hulk Pre-produción

Premios e Nomeamentos principais editar

Además dos nomeamentos aos Globos de Ouro e aos Oscar, gañou os Premios do Sindicato de Actores en 2015 como mellor actor de miniserie ou telefilme por The Normal Heart e en 2016 como mellor actor secundario por Spotlight. Por este último filme tamén gañou o Premio da Crítica Cinematográfica en 2016 como mellor actor secundario.

Oscar editar

Ano Categoría Filme Resultado
2016 Mellor actor secundario Spotlight Nomeado
2015 Mellor actor secundario Foxcatcher Nomeado
2011 Mellor actor secundario The Kids Are All Right Nomeado

Globos de Ouro editar

Ano Categoría Filme Resultado
2016 Mellor actor - Comedia ou musical Infinitely Polar Bear Nomeado
2015 Mellor actor secundario Foxcatcher Nomeado
2015 Mellor actor de miniserie ou telefilme The Normal Heart Nomeado

Véxase tamén editar

Ligazóns externas editar