Abrir o menú principal

Mahershala Ali

actor estadounidense

Mahershalalhashbaz Ali, nado o 16 de febreiro de 1974 en Oakland (California) é un actor estadounidense. El é quizais mellor coñecido pola súa interpretación de Richard Tyler na serie de televisión da USA Network The 4400, e "Tizzy" no filme de 2008 O curioso caso de Benjamin Button.

Mahershalalhashbaz Ali
Mahershala Ali (29953410761).jpg
Ali no 2016.
Nome completoMahershalalhashbaz Gilmore
Alcume/outrosMahershala Karim-Ali
Nacemento16 de febreiro de 1974 (45 anos)
LugarOakland (California) Estados Unidos de América Estados Unidos
NacionalidadeEstados Unidos de América
EtniaAfroamericano
RelixiónIslam
Educado enSaint Mary's College of California e New York University Tisch School of the Arts
ProfesiónActor
mahershalalhashbazali.net
editar datos en Wikidata ]

TraxectoriaEditar

Ali, nado como Mahershalalhashbaz Gilmore, era un cristián que máis tarde se converteu ó islam. O seu pai, Phillip, apareceu no teatro musical. O seu nome, Maher-shalal-hash-baz provén dun dos fillos de Isaías da Biblia.

FilmografíaEditar

Lista de filmes e créditos de televisión
Ano Título Papel Notas
2001–2002 Crossing Jordan Dr. Trey Sanders 19 episodios
2002 Haunted Alex Dalcour Episodio: "Abby"
NYPD Blue Rashard Coleman Episodio: "Das Boots"
2003 CSI: Crime Scene Investigation Garda de seguridade Episodio: "Lucky Strike"
Making Revolution Mac Laslow
The Handler Episodio: "Big Stones"
2003–2004 Threat Matrix Jelani Harper 15 episodios
2004–2007 The 4400 Richard Tyler 31 episodios
2008 Umi's Heart Ezra Curtametraxe
O curioso caso de Benjamin Button Tizzy
2009 Crossing Over Detective Strickland
Lie to Me Detective John Hughes Episodio: "Do No Harm"
Law & Order: Special Victims Unit Mark Foster Episodio: "Unstable"
2010 Lights Out Death Row Reynolds Telefilme
TheWronged Man Calvin Willis Telefilme
Predators Mombasa
All Signs of Death Gabe
2011 Alphas Nathan Clay
2013-2014 House of Cards Remy Danton 1ª e 2ª tempadas
2016 Moonlight Juan

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar