Lionel Herbert Blythe, nado en Filadelfia (Pensilvania) o 28 de abril de 1878 e finado en Santa Monica (California) o 15 de novembro de 1954, foi un actor e director estadounidense.

Infotaula de personaLionel Barrymore

(1923) Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento(en) Lionel Herbert Blythe Editar o valor em Wikidata
28 de abril de 1878 Editar o valor em Wikidata
Filadelfia, Estados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
Morte15 de novembro de 1954 Editar o valor em Wikidata (76 anos)
Van Nuys, Estados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
Causa da morteinfarto agudo de miocardio Editar o valor em Wikidata
Lugar de sepulturaCalvary Cemetery (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
País de nacionalidadeEstados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
EducaciónEpiscopal Academy (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Actividade
Ocupacióndirector de cinema , actor de teatro , actor de cinema , actor , guionista , compositor , músico , presentador de televisión Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1893 Editar o valor em Wikidata - 1954 Editar o valor em Wikidata
Partido políticoPartido Republicano Editar o valor em Wikidata
Xénero artísticoWéstern Editar o valor em Wikidata
LinguaLingua inglesa Editar o valor em Wikidata
Familia
FamiliaFamília Barrymore (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
CónxuxeIrene Fenwick (1923–1936)
Doris Rankin (1904–1923)
PaisMaurice Barrymore Editar o valor em Wikidata  e Georgiana Drew (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
IrmánsJohn Barrymore e Ethel Barrymore Editar o valor em Wikidata
Premios

IMDB: nm0000859 Allocine: 5969 Rottentomatoes: celebrity/lionel_barrymore Allmovie: p4295 TCM: 10738 TV.com: people/lionel-barrymore IBDB: 31143
WikiTree: Blythe-407 Find a Grave: 61 Editar o valor em Wikidata

Traxectoria editar

Naceu no seo da familia Barrymore, fillo de Maurice Barrymore e Giorgiana Drew, da que tamén forman parte os seus irmáns Ethel e John Barrymore e a súa sobriña-neta Drew Barrymore. Comezou a súa carreira teatral a mediados da década de 1890, actuando coa súa avoa Louisa Lane Drew. Permaneceu nos escenarios ata os anos vinte, cando decidiu centrarse no cinema.

Os primeiros filmes nos que interveu Barrymore foron en 1911, dirixidos por D.W. Griffith. Gañou o Oscar ao mellor actor en 1931 por A Free Soul.

Filmografía editar

Ano Filme
1928 Sadie Thompson
1929 Madame X
1929 The Unholy Night
1931 A Free Soul
1931 Mata Hari
1932 Grand Hotel
1932 Rasputin and the Empress
1933 Cea ás oito
1934 Treasure Island
1935 David Copperfield
1936 The Gorgeous Hussy
1936 Camille
1937 Captains Courageous
1937 Saratoga
1938 Test Pilot
1938 You Can’t Take It with You
1943 A Guy Named Joe
1944 Since You Went Away
1945 The Valley of Decision
1946 It’s a Wonderful Life
1946 Duel in the Sun
1948 Key Largo

Véxase tamén editar

Ligazóns externas editar