Krzysztof Kieślowski

Krzysztof Kieślowski, nado en Varsovia o 27 de xuño de 1941 e finado na mesma cidade o 13 de marzo de 1996, foi un director e guionista de cinema polonés.

Infotaula de personaKrzysztof Kieślowski

Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento27 de xuño de 1941 Editar o valor em Wikidata
Varsovia, Polonia Editar o valor em Wikidata
Morte13 de marzo de 1996 Editar o valor em Wikidata (54 anos)
Varsovia, Polonia Editar o valor em Wikidata
Causa da morteinfarto agudo de miocardio Editar o valor em Wikidata
Lugar de sepulturaCemitério de Powązki (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
País de nacionalidadePolonia Editar o valor em Wikidata
EducaciónNational Film School in Łódź (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Actividade
Ocupacióndirector de cinema , autor , guionista , realizador Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1955 Editar o valor em Wikidata -
Membro de
LinguaLingua polaca Editar o valor em Wikidata
Premios

IMDB: nm0001425 Allocine: 9231 Allmovie: p97360
BNE: XX1088670 Musicbrainz: 92d18a2f-07a3-4df7-bd43-e6ba0021b762 Discogs: 2893692 Find a Grave: 7336489 Editar o valor em Wikidata

Morreu dun ataque ao corazón[1] cando estaba no cume do seu éxito, dous anos despois da estrea de Rouge.

Filmografía

editar
Ano Título
1994 Trois couleurs: Rouge
1994 Trois couleurs: Blanc
1993 Trois couleurs: Bleu
1991 La double vie de Véronique
1988 Krótki film o miłości
1988 Krótki film o zabijaniu
1987 Przypadek
1985 Bez konca
1979 Camera Buff

Véxase tamén

editar

Ligazóns externas

editar