Abrir o menú principal

Joan Allen, nada en Rochelle (Illinois) o 20 de agosto de 1956 é unha actriz estadounidense.

Joan Allen
JoanAllenpic.jpg
Joan Allen en Sundance (2005)
Nacemento20 de agosto de 1956 (63 anos)
LugarRochelle, Illinois
NacionalidadeEstados Unidos de América Estados Unidos
Educada enRochelle Township High School, Eastern Illinois University e Universidade do Norte do Illinois
Cónxuxe(s)Peter Friedman (1990–2002)
ProfesiónActriz
editar datos en Wikidata ]

TraxectoriaEditar

Allen comezou a actuar no teatro e na televisión antes de debutar no cinema en 1985. Entrou na compañía teatral Steppenwolf en 1977 cando llo pediu o seu compañeiro de estudos John Malkovich.[1]

En 1989 gañou un Tony polo seu debut en Broadway, Burn This.[2] Foi tamén protagonista de filmes como Nixon (1995), The Ice Storm (1997) e Face/Off (1997) e tamén interpretou a miniserie The Mists of Avalon (2001).

FilmografíaEditar

Ano Título Personaxe Notas
1983 Say Goodnight, Gracie Telefilme
1985 Compromising Positions Mary Alice Mahoney
1985 Evergreen Iris Friedman Telefilme
1986 Manhunter Reba McClane
1986 Zeisters Lala
1986 Peggy Sue Got Married Maddy Nagle
1987 All My Sons Ann Deever Telefilme
1987 The Room Upstairs Ellie Television movie
1988 Tucker: The Man and His Dream Vera Tucker
1989 In Country Irene
1991 Without Warning: The James Brady Story Sarah Brady Telefilme
1993 Ethan Frome Zeena Frome
1993 Searching for Bobby Fischer Bonnie Waitzkin
1993 Josh and S.A.M. Caroline Whitney
1995 Mad Love Margaret Roberts
1995 Nixon Pat Nixon
1996 The Crucible Elizabeth Proctor
1997 The Ice Storm Elena Hood
1997 Face/Off Dr. Eve Archer
1998 Pleasantville Betty Parker
1999 All The Rage Helen
2000 When the Sky Falls Sinead Hamilton
2000 The Contender Senator Laine Billings Hanson
2001 The Mists of Avalon Morgause Miniserie
2003 Off the Map Arlene
2004 The Notebook Ann Hamilton
2004 The Bourne Supremacy CIA Dep. Dir. Pamela Landy
2004 Yes She
2005 The Upside of Anger Terry Ann Wolfmeyer
2006 Bonneville Carol
2007 The Bourne Ultimatum CIA Dep. Dir. Pamela Landy
2008 Death Race Prison Warden Claire Hennessey
2009 Hachi: A Dog's Tale Kate Wilson
2009 Georgia O'Keeffe Georgia O'Keeffe
2012 Luck Claire Lachay Serie de televisión
2012 The Bourne Legacy CIA Dep. Dir. Pamela Landy Cameo
2014 A Good Marriage Darcy Anderson
2014 The Killing Colonel Margaret Rayne Última temporada
2015 Room Nancy Newsome
2016 The Family Claire Warren

NotasEditar

  1. "In Step With: Joan Allen". Parade Magazine. 19 de xuño de 2005. 
  2. "Member Profiles: Joan Allen". Steppenwolf Ensemble. Arquivado dende o orixinal o 03 de marzo de 2016. Consultado o 11 de xaneiro de 2016. 

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar