Jane Alexander

actriz estadounidense

Jane Quigley, nada en Boston (Massachusetts) o 28 de outubro de 1939 é unha actriz estadounidense, coñecida como Jane Alexander.

Infotaula de personaJane Alexander

Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento(en) Jane Quigley Editar o valor em Wikidata
28 de outubro de 1939 Editar o valor em Wikidata (84 anos)
Boston (Estados Unidos de América) Editar o valor em Wikidata
Presidente Fundo Nacional Para as Artes (pt) Traducir
outubro de 1993 – outubro de 1997 Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
País de nacionalidadeEstados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
EducaciónSarah Lawrence College (en) Traducir
Beaver Country Day School (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Actividade
Ocupaciónactriz de teatro , actriz de televisión , actriz de cinema , escritora Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1970 Editar o valor em Wikidata -
Membro de
LinguaLingua inglesa Editar o valor em Wikidata
Familia
CónxuxeEdwin Sherin (1975–) Editar o valor em Wikidata
FillosJace Alexander (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
Premios

IMDB: nm0000737 Allocine: 4292 Rottentomatoes: celebrity/jane_alexander_2 Allmovie: p831 79101 IBDB: 29568 Editar o valor em Wikidata

Traxectoria editar

Descubriu o seu interese na interpretación cando estaba na escola. Persuadida polo seu pai de que estudase na universidade antes de iniciar esa carreira, asistitu ao Sarah Lawrence College, onde, ademais de concentrarse no teatro, estudou matemáticas.

O primeiro papel no que destacou foi en 1967 na obra The Great White Hope, de Howard Sackler en Washington, D.C.. Xunto co outro protagonista, James Earl Jones, tamén interpretou o papel en Broadway e na versión cinematográfica, conseguindo a primeira das catro candidaturas ao Oscar.

Participou tamén en series de televisión e telefilmes.

Filmografía editar

Cinema
Ano Título
1970 The Great White Hope
1971 A Gunfight
1972 The New Centurions
1976 Tódolos homes do presidente
1978 The Betsy
1979 Kramer contra Kramer
1980 Brubaker
1982 Night Crossing
1983 Testament
1984 City Heat
1987 Sweet Country
1987 O baile da colleita
1989 Glory
1999 As normas da casa da sidra
2002 Sunshine State
2002 The Ring
2006 Fur
2007 Feast of Love
2008 Gigantic
2009 The Unborn
2009 Terminator Salvation
2011 Dream House
2013 Mr. Morgan's Last Love

Véxase tamén editar

Bibliografía editar

Ligazóns externas editar