Abrir o menú principal

Cult of Luna é unha banda sueca de heavy metal procedente de Umeå fundada en 1998.[1] Adoitan a tocar música post-metal semellante á das bandas contemporáneas Neurosis e Isis. A banda asinou co selo Earache Records a principios dos 2000 e publicou cinco álbums, incluído os comercialmente exitosos Salvation (2004) e Somewhere Along the Highway (2006). Tras un longo período de inactividade Cult of Luna regresou coa súa estrea co selo Indie Recordings Vertikal (2013) e o EP de acompañamento Vertikal II (2013), ámbolos dous moi influenciados polo filme de 1927 de Fritz Lang Metropolis. A banda editou o seu sétimo álbum Mariner, de temática espacial, no ano 2016 contando co vocalista estadounidense Julie Christmas.

Cult of Luna
Cult of Luna, Peace and Love 2009.jpg
OrixeUmeå, Suecia Suecia
Período1998 - presente
Xénero(s)post-metal, sludge metal, metal progresivo
Selo(s) discográfico(s)Earache Records, Indie Recordings
MembrosThomas Hedlund
Andreas Johansson
Fredrik Kihlberg
Magnus Líndberg
Johannes Persson
Antigos membrosMarco Hildén
Axel Stattin
Klas Rydberg
Erik Olòfsson
Anders Teglund
Páxina webhttp://www.cultofluna.com/

DiscografíaEditar

Álbum Ano Selo
Cult of Luna 2001 Rage of Achilles
The Beyond 2003 Earache Records
Salvation 2004 Earache Records
Somewhere Along the Highway 2006 Earache Records
Eternal Kingdom 2008 Earache Records
Vertikal 2013 Indie Recordings
Mariner 2016 Indie Recordings

NotasEditar

  1. Sputnik Music (ed.). "Cult of Luna - Eternal Kingdom". Consultado o 23 de febreiro de 2017. 

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar