Catalina Sandino

actriz colombiana
(Redirixido desde «Catalina Sandino Moreno»)

Catalina Sandino Moreno, nada en Bogotá o 19 de abril de 1981, é unha actriz colombiana de cinema. No ano 2004 recibiu un nomeamento ó Premio Óscar converténdose na primeira persoa de devandita nacionalidade en alcanzar tal distinción grazas ó seu papel protagónico no filme María, llena eres de gracia. Por este mesmo rol foi galardoada co Oso de Prata como mellor actriz no Festival Internacional de Cinema de Berlín e co Independent Spirit Award.

Catalina Sandino
Catalina Sandino Moreno at the 61st Cannes Film Festival, May 2008.jpg
Nacemento19 de abril de 1981
Lugar de nacementoBogotá
NacionalidadeColombia
Alma máterPontificia Universidade Xaveriana e Lee Strasberg Theatre and Film Institute
Ocupaciónactriz, pintora e actriz de cinema
PremiosIndependent Spirit Award de melhor atriz e Urso de Prata de melhor atriz
Na rede
IMDB: nm1503432 Allocine: 96217 Allmovie: p385916
Twitter: CataSan007 Discogs: 1767188 Editar o valor em Wikidata
editar datos en Wikidata ]

FilmografíaEditar

Cinema
Ano Título Papel Notas
2004 María, llena eres de gracia María Álvarez Nomeada aos Premios Óscar á mellor actriz
2006 Journey to the End of the Night Angie
2006 Paris, je t'aime Ana (Segmento: "Loin du 16e")
2006 Fast Food Nation Sylvia
2006 The Hottest State Sarah
2007 Heart of the Earth Blanca Bosco
2007 Love in the Time of Cholera Hildebranda Sanchez
2008 Che Part One: The Argentine Aleida March de Guevara
2008 Che Part Two: Guerrilla Aleida March de Guevara
2010 La Siguiente Estación Eva Curtametraxe, produtora executiva
2010 The Twilight Saga: Eclipse Maria
2012 For Greater Glory: The True Story of Cristiada Adriana
2013 Magic Magic Barbara
2013 Roa María de Roa
2013 A Stranger in Paradise Jules
2013 Medeas Christina
2014 At the Devil's Door Leigh
2014 Swelter Carmen
2014 A Most Violent Year Luisa
2016 Custody Sarah
2016 Incarnate Camilla Marquez[1]
2017 The Mystery of Casa Matusita Lucy
Televisión
Ano Título Papel Notas
2013 The Bridge Alma Ruiz 9 episodios
2014 Red Band Society Eva Palacios 3 episodios
2015 East Los High Madre de Eddie 4 episodios
2015 Falling Skies[2] Isabella 6 episodios
2015-2019 The Affair Luisa 28 episodios
2016 American Gothic Christina Morales Papel recorrente
2019 Surveillance Natalie Reyes
2019 Room 104 Maria Episodio: "Rogue"

NotasEditar

  1. "Catalina Sandino Moreno Takes Lead in ‘Incarnate’". movieweb.com (en inglés). 23 de outubro de 2013. Consultado o 16 de febreiro de 2020. 
  2. Andreeva, Nellie (17 de outubro de 2014). "Catalina Sandino Moreno Joins ‘Falling Skies’ On TNT". Deadline (en inglés). Consultado o 16 de febreiro de 2020. 

Véxase taménEditar