Arik Einstein

cantante israelí

Arik Einstein (en hebreo: אריק איינשטיין ), nado en Tel Aviv, Israel, o 3 de xaneiro de 1939 e finado na mesma cidade o 26 de novembro de 2013, foi un cantante, compositor e actor israelí.[1] Foi pioneiro da música rock israelí.[2] Por aclamación popular e da crítica, Einstein foi recoñecido como o máis grande, máis popular e máis influente artista israelí de todos os tempos.[3][4][5][6] Ademais de colaborar con Shalom Hanoch e os Churchill, tamén foi vocalista das bandas Batzal Yarok (Cebolla Verde), Shleeshiyat Gesher Hayarkon (Trío da Ponte Yarkon) e Hahalonot Hagvohim (As Altas Ventás).

Arik Einstein
Arik Einstein.jpg
Alcume/outrosAri Goren
Nacemento3 de xaneiro de 1939
LugarTel Aviv
Falecemento26 de novembro de 2013
LugarTel Aviv
Causaaneurisma da aorta
SoterradoCemitério Trumpeldor
NacionalidadeIsrael
Cónxuxe(s)Alona Einstein
Profesióncantante, actor, atleta, guionista, compositor de cancións, baloncestista, actor de teatro, actor de cinema e actor de televisión
editar datos en Wikidata ]

Einstein escribiu a letra de moitas das súas cancións, entre elas "Ani Veata" (Eu e ti), "Sa Le'at" (Conduce amodiño), "Mekofef Habananot" (O que dobra as bananas), "Yoshev Al HaGader" (Sentado no enreixado), "Ima Sheli" (Miña nai), e "Uf Gozal" (Voa, pombiño).

DiscografíaEditar

  • 1966 – Shar bishvileh
  • 1968 – Mazal Gdi
  • 1968 – Yashan Vegam Hadash
  • 1969 – Puzi
  • 1970 – Shablul
  • 1970 – Plastelina
  • 1971 – Shirey Yeladim
  • 1971 – Badeshe etzel Avigdor
  • 1972 – Yasmin
  • 1973 – Hashanim Harishonot
  • 1973 – Eretz Yisrael Hayeshana veHatova
  • 1974 – Sa leat
  • 1975 – Shirim
  • 1976 – Eretz Yisrael Hayeshana veHatova bet
  • 1976 – Yeladim
  • 1976 – Haahava panim rabot la
  • 1977 – Eretz Yisrael Hayeshana veHatova Gimel
  • 1978 – Leket
  • 1978 – Yeladudes
  • 1980 – Eretz Yisrael Hayeshana veHatova-Meshirey Sasha Argov
  • 1980 – Hamush Bemishkafaim
  • 1981 – Leket Leyladim
  • 1982 – Yoshev Al Hagader
  • 1983 – Shavir
  • 1984 – Pesek Zman
  • 1984 – Nostalgia-Eretz Yisrael Hayeshana veHatova
  • 1985 – Totzeret Haaretz
  • 1986 – Ohev Lihiyot Babait
  • 1987 – Al Gvul Haor
  • 1988 – Meshirey Avraham Halfi
  • 1989 – Hashanim Harishonot
  • 1989 – Haiti Paam Yeled
  • 1992 – Nostalgia-Eretz Yisrael Hayeshana veHatova
  • 1992 – Haarye, Hayona, veTarnegolet Kchula
  • 1995 – Yesh bi Ahava
  • 1996 – Ktzat lakahat Hazara
  • 1997 – Lean Parchu Haparparim
  • 1999 – Muscat
  • 2002 – Shemesh Retuva
  • 2004 – Shtei Gitarot, Bass, Tupim
  • 2006 – Rega'im
  • 2007 – Kol HaTov Shebaolam

Xunto a High Windows:

  • 1966 – Hahalonot Hagvohim

NotasEditar

  1. [1]
  2. "Israeli musician Arik Einstein dies at 74". Arquivado dende o orixinal o 05 de decembro de 2013. Consultado o 18 de outubro de 2018. 
  3. "Arik Einstein, 74: The Voice of the Good Old Israel We Still Dream of - - Haaretz - Israel News Haaretz.com". www.haaretz.com. Consultado o 2016-09-04. 
  4. "Legendary Israeli singer Arik Einstein passes away at age of 74". Consultado o 2016-09-04. 
  5. "Arik Einstein: Israeli singer dies at the age of 74". BBC News. Consultado o 2016-09-04. 
  6. "Legendary Israeli singer Arik Einstein dies". Consultado o 2016-09-04. 

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar