Abrir o menú principal

Arik Einstein

cantante israelí

Arik Einstein (en hebreo: אריק איינשטיין ), nado en Tel Aviv, Israel, o 3 de xaneiro de 1939 e finado na mesma cidade o 26 de novembro de 2013, foi un cantante, compositor e actor israelí.[1] Foi pioneiro da música rock israelí.[2] Por aclamación popular e da crítica, Einstein foi recoñecido como o máis grande, máis popular e máis influente artista israelí de todos os tempos.[3][4][5][6] Ademais de colaborar con Shalom Hanoch e os Churchill, tamén foi vocalista das bandas Batzal Yarok (Cebolla Verde), Shleeshiyat Gesher Hayarkon (Trío da Ponte Yarkon) e Hahalonot Hagvohim (As Altas Ventás).

Arik Einstein
Arik Einstein.jpg
Alcume/outrosAri Goren
Nacemento3 de xaneiro de 1939
LugarTel Aviv
Falecemento26 de novembro de 2013
LugarTel Aviv
Causaaneurisma da aorta
SoterradoCemitério Trumpeldor
NacionalidadeIsrael
Cónxuxe(s)Alona Einstein
Profesióncantante, actor, atleta, guionista, autor-compositor, baloncestista, actor de teatro, actor de cinema e actor de televisión
editar datos en Wikidata ]

Einstein escribiu a letra de moitas das súas cancións, entre elas "Ani Veata" (Eu e ti), "Sa Le'at" (Conduce amodiño), "Mekofef Habananot" (O que dobra as bananas), "Yoshev Al HaGader" (Sentado no enreixado), "Ima Sheli" (Miña nai), e "Uf Gozal" (Voa, pombiño).

DiscografíaEditar

  • 1966 – Shar bishvileh
  • 1968 – Mazal Gdi
  • 1968 – Yashan Vegam Hadash
  • 1969 – Puzi
  • 1970 – Shablul
  • 1970 – Plastelina
  • 1971 – Shirey Yeladim
  • 1971 – Badeshe etzel Avigdor
  • 1972 – Yasmin
  • 1973 – Hashanim Harishonot
  • 1973 – Eretz Yisrael Hayeshana veHatova
  • 1974 – Sa leat
  • 1975 – Shirim
  • 1976 – Eretz Yisrael Hayeshana veHatova bet
  • 1976 – Yeladim
  • 1976 – Haahava panim rabot la
  • 1977 – Eretz Yisrael Hayeshana veHatova Gimel
  • 1978 – Leket
  • 1978 – Yeladudes
  • 1980 – Eretz Yisrael Hayeshana veHatova-Meshirey Sasha Argov
  • 1980 – Hamush Bemishkafaim
  • 1981 – Leket Leyladim
  • 1982 – Yoshev Al Hagader
  • 1983 – Shavir
  • 1984 – Pesek Zman
  • 1984 – Nostalgia-Eretz Yisrael Hayeshana veHatova
  • 1985 – Totzeret Haaretz
  • 1986 – Ohev Lihiyot Babait
  • 1987 – Al Gvul Haor
  • 1988 – Meshirey Avraham Halfi
  • 1989 – Hashanim Harishonot
  • 1989 – Haiti Paam Yeled
  • 1992 – Nostalgia-Eretz Yisrael Hayeshana veHatova
  • 1992 – Haarye, Hayona, veTarnegolet Kchula
  • 1995 – Yesh bi Ahava
  • 1996 – Ktzat lakahat Hazara
  • 1997 – Lean Parchu Haparparim
  • 1999 – Muscat
  • 2002 – Shemesh Retuva
  • 2004 – Shtei Gitarot, Bass, Tupim
  • 2006 – Rega'im
  • 2007 – Kol HaTov Shebaolam

Xunto a High Windows:

  • 1966 – Hahalonot Hagvohim

NotasEditar

Véxase taménEditar