Abrir o menú principal

Arik Einstein (en hebreo: אריק איינשטיין ), nado en Tel Aviv, Israel, o 3 de xaneiro de 1939 e finado na mesma cidade o 26 de novembro de 2013, foi un cantante, compositor e actor israelí.[1] Foi pioneiro da música rock israelí.[2] Por aclamación popular e da crítica, Einstein foi recoñecido como o máis grande, máis popular e máis influente artista israelí de todos os tempos.[3][4][5][6] Ademais de colaborar con Shalom Hanoch e os Churchill, tamén foi vocalista das bandas Batzal Yarok (Cebolla Verde), Shleeshiyat Gesher Hayarkon (Trío da Ponte Yarkon) e Hahalonot Hagvohim (As Altas Ventás).

Arik Einstein
Arik Einstein.jpg
Nacemento3 de xaneiro de 1939
 Tel Aviv
Falecemento26 de novembro de 2013
 Tel Aviv
Causaaneurisma da aorta
SoterradoCemitério Trumpeldor
NacionalidadeIsrael
Ocupacióncantante, actor, atleta, guionista, autor-compositor, baloncestista, actor de teatro, actor de cinema e actor de televisión
CónxuxeAlona Einstein
editar datos en Wikidata ]

Einstein escribiu a letra de moitas das súas cancións, entre elas "Ani Veata" (Eu e ti), "Sa Le'at" (Conduce amodiño), "Mekofef Habananot" (O que dobra as bananas), "Yoshev Al HaGader" (Sentado no enreixado), "Ima Sheli" (Miña nai), e "Uf Gozal" (Voa, pombiño).

Índice

DiscografíaEditar

  • 1966 – Shar bishvileh
  • 1968 – Mazal Gdi
  • 1968 – Yashan Vegam Hadash
  • 1969 – Puzi
  • 1970 – Shablul
  • 1970 – Plastelina
  • 1971 – Shirey Yeladim
  • 1971 – Badeshe etzel Avigdor
  • 1972 – Yasmin
  • 1973 – Hashanim Harishonot
  • 1973 – Eretz Yisrael Hayeshana veHatova
  • 1974 – Sa leat
  • 1975 – Shirim
  • 1976 – Eretz Yisrael Hayeshana veHatova bet
  • 1976 – Yeladim
  • 1976 – Haahava panim rabot la
  • 1977 – Eretz Yisrael Hayeshana veHatova Gimel
  • 1978 – Leket
  • 1978 – Yeladudes
  • 1980 – Eretz Yisrael Hayeshana veHatova-Meshirey Sasha Argov
  • 1980 – Hamush Bemishkafaim
  • 1981 – Leket Leyladim
  • 1982 – Yoshev Al Hagader
  • 1983 – Shavir
  • 1984 – Pesek Zman
  • 1984 – Nostalgia-Eretz Yisrael Hayeshana veHatova
  • 1985 – Totzeret Haaretz
  • 1986 – Ohev Lihiyot Babait
  • 1987 – Al Gvul Haor
  • 1988 – Meshirey Avraham Halfi
  • 1989 – Hashanim Harishonot
  • 1989 – Haiti Paam Yeled
  • 1992 – Nostalgia-Eretz Yisrael Hayeshana veHatova
  • 1992 – Haarye, Hayona, veTarnegolet Kchula
  • 1995 – Yesh bi Ahava
  • 1996 – Ktzat lakahat Hazara
  • 1997 – Lean Parchu Haparparim
  • 1999 – Muscat
  • 2002 – Shemesh Retuva
  • 2004 – Shtei Gitarot, Bass, Tupim
  • 2006 – Rega'im
  • 2007 – Kol HaTov Shebaolam

Xunto a High Windows:

  • 1966 – Hahalonot Hagvohim

NotasEditar

Véxase taménEditar