Alfred Molina

actor británico

Alfred Molina, nado o 24 de maio de 1953 en Paddington, Londres, é un actor inglés. Coñecido polos seus papeis nos filmes Na busca da arca perdida, Prick Up Your Ears, The Man Who Knew Too Little, Spider-Man 2, Maverick, Species. Especies asasinas, Non sen a miña filla, Chocolat, Frida, Steamboy, The Hoax, Prince of Persia: The Sands of Time, The Da Vinci Code, A Panther in the Basement, An Education e The Sorcerer's Apprentice.

Infotaula de personaAlfred Molina

Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento(en) Alfredo Molina Editar o valor em Wikidata
24 de maio de 1953 Editar o valor em Wikidata (70 anos)
Paddington, Reino Unido (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
ResidenciaLa Cañada Flintridge (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
País de nacionalidadeReino Unido
Estados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
EducaciónHB Studio Editar o valor em Wikidata
Actividade
Campo de traballoIndustria dos videoxogos Editar o valor em Wikidata
Ocupaciónactor de cinema , produtor de cinema , actor , actor de teatro , actor de televisión Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1978 Editar o valor em Wikidata -
Xénero artísticoComedia shakespeariana Editar o valor em Wikidata
LinguaLingua inglesa, lingua castelá e lingua italiana Editar o valor em Wikidata
Familia
CónxuxeJennifer Michelle Lee (2021–)
Jill Gascoine (1986–2020), data da morte
Premios

IMDB: nm0000547 Allocine: 110 Rottentomatoes: celebrity/alfred_molina Allmovie: p49914 TCM: 133675 TV.com: people/alfred-molina-1 IBDB: 53379
Musicbrainz: 22fe9e7d-0c47-4972-a2b7-2476e7c5002a Discogs: 948308 WikiTree: Molina-140 Editar o valor em Wikidata

Filmografía editar

Ano Título Papel Notas
1981 Na busca da arca perdida Satipo/"Sapito"
1982 Anyone for Denis? Eric TV
1984 Meantime John
1985 Letter to Brezhnev Sergei
Lady Falcón Cezar
1987 Prick Up Your Ears Kenneth Halliwell
1989 Virtuoso John Ogdon TV
The Accountant Lionel Ellerman TV
1991 Hancock Tony Hancock TV
Non sen a miña filla Moody
American Friends Oliver Syme
1992 Enchanted April Mellersh Wilkins
1993 A Year in Provence Tony Havers
The Trial Titorelli
1994 Requiem Apache Hamish – Getaway Driver TV
Maverick Angel
White Fang 2: Myth of the White Wolf Reverendo Leland Drury
Cabin Boy Nathaniel's History Teacher
1995 Species. Especies asasinas Dr. Stephen Arden
The Perez Family Juan Raúl Perez
Dead Man Trading Post Missionary
Hideaway Dr. Jonas Nyebern
Nervous Energy Ira Moss
1996 Before and After Panos Demeris
1997 Anna Karenina Levin
Boogie Nights Rahad Jackson
The Man Who Knew Too Little Boris 'The Butcher' Blavasky
1998 The Impostors Sir Jeremy Burtom
Rescuers: Stories of Courage: Two Couples
1999 Dudley Do-Right Snidely K. 'Whip' Whiplash
Magnolia Solomon Solomon
Ladies Man Jimmy Stiles
2000 Chocolat Conde De Reynaud
2001 Murder on the Orient Express Hercule Poirot
Texas Rangers King Fisher
2002 Frida Diego Rivera
2003 Mi vida sin mí Pai de Ann
Identidade Dr. Malick
Coffee and Cigarettes El mesmo
Luther Johann Tetzel
2004 Crónicas Victor Hugo Puente
Spider-Man 2 Doctor Otto Octavius/Doc Ock
Steamboy James Edward Steam Voz
Undertaking Betty Boris Plots
2005 Law & Order: Special Victims Unit Gabriel Duvall
Law & Order: Trial By Jury Gabriel Duvall
2006 The Da Vinci Code Bispo Manuel Aringarosa
As You Like It Touchstone
Orchids Curtametraxe dirixida por Bryce Dallas Howard
2007 The Hoax Richard Suskind
The Company Harvey 'The Sorcerer' Torriti
Silk Baldabiou
The Ten Commandments Ramses II, (voz)
The Moon and the Stars Davide Rieti
A Panther in the Basement Sarxento Dunlop
Chill Out, Scooby-Doo! Profesor Jeffries
2008 Nothing Like the Holidays Edy Rodriguez
2009 An Education Jack Mellor
The Pink Panther 2 Inspector Xefe Randall Pepperidge
The Lodger Chandler Manning
Wonder Woman Ares (voz)
2010 The Tempest Stefano
Prince of Persia: The Sands of Time Sheik Amar
The Sorcerer's Apprentice Maxim Horvath
Law & Order: LA Ricardo Morales
Roger & Val Have Just Got In Roger BBC
2011 Abduction Frank Burton
Vivaldi Tartini filming
Rango Roadkill
Harry's Law Eric Sanders
2012 Roger & Val Have Just Got In: 2nd Series Roger BBC Sitcom

Véxase tamén editar

Ligazóns externas editar