Adoniran Barbosa

João Rubinato, coñecido artisticamente como Adoniran Barbosa, nado en Valinhos o 6 de agosto de 1910 e finado en São Paulo o 13 de novembro de 1982, foi un compositor, cantante e guitarrista brasileiro de samba.[1] Foi un dos pais da samba paulista, diferente da samba carioca.[2]

Adoniran Barbosa
Adoniran Barbosa 1935.jpg
Nome completoJoão Rubinato
AlcumeAdoniran Barbosa
Nacemento6 de agosto de 1910
Lugar de nacementoValinhos
Falecemento23 de novembro de 1982
Lugar de falecementoSão Paulo
CausaEnfisema pulmonar
SoterradoCemitério da Paz
NacionalidadeBrasil
Ocupacióncantante, compositor, actor de cinema, actor de televisión, compositor de cancións e humorista
Coñecido porSaudosa Maloca, Joga a chave, Samba do Arnesto, Tiro ao Álvaro e Trem das Onze
Na rede
IMDB: nm0053724 Allocine: 573638
Spotify: 7vTlV3ajnMxl5l0ahupUeP Last fm: Adoniran+Barbosa Musicbrainz: b3cf1138-7300-4c6a-9f5d-79457848499b Discogs: 398762 Allmusic: mn0000927751 Genius: Adoniran-barbosa Editar o valor em Wikidata
editar datos en Wikidata ]

DiscografíaEditar

  • 1951 - Malvina
  • 1951 - Saudosa maloca
  • 1952 - Joga a chave escrita con Osvaldo Moles
  • 1953 - Samba do Arnesto
  • 1955 - As mariposas
  • 1956 - Iracema
  • 1956 - Apaga o fogo Mané
  • 1958 - Bom-dia tristeza
  • 1959 - Abrigo de vagabundo
  • 1959 - No morro da Casa Verde
  • 1960 - Prova de carinho
  • 1960 - Tiro ao Álvaro escrita con Osvaldo Moles
  • 1964 - Luz da light
  • 1964 - Trem das Onze
  • 1964 - Trem das Onze com Demônios da Garoa
  • 1965 - Agüenta a mão
  • 1965 - Samba italiano
  • 1965 - Tocar na banda
  • 1965 - Pafunça
  • 1967 - O casamento do Moacir
  • 1968 - Mulher, patrão e cachaça
  • 1968 - Vila Esperança
  • 1969 - Despejo na favela
  • 1972 - Acende o candeeiro
  • 1975 - Fica mais um pouco, amor

NotasEditar