Abrir o menú principal

Wolfgang Petersen

director de cinema alemán

Wolfgang Petersen, nado en Emden o 14 de marzo de 1941 é un director e guionista alemán.

Wolfgang Petersen
Wolfgang Petersen.jpg
Petersen en 1996
Nome completoWolfgang Petersen
Nacemento14 de marzo de 1941 (78 anos)
LugarEmden, Alemaña
NacionalidadeAlemaña Alemaña
Educado enDeutsche Film- und Fernsehakademie Berlin
Cónxuxe(s)Ursula Sieg (ata 1978)
Maria Borgel-Petersen (1978–actualidade)
ProfesiónDirector, produtor, guionista
wolfgangpetersen.net/
editar datos en Wikidata ]

TraxectoriaEditar

Petersen debutou no cinema en 1974 co thriller psicolóxico Einer von uns beiden, protagonizada por Jürgen Prochnow. O seguinte filme, Die Konsequenz (1977), adaptación da novela autobiográfica de Alexander Ziegler. No seu momento o filme, sobre o amor homosexual, foi considerado radical no seu país.

En 1982 estreouse o filme bélico O submarino, que narra as experiencias da tripulación dun submarino alemán durante a Batalla do Atlántico. O filme recibiu moi boas críticas e foi candidato a seis premios Oscar, incluíndo os de mellor director e mellor guión adaptado para o propio Petersen.

Tras The NeverEnding Story (1984), primeiro filme en inglés, mais rodado en Alemaña, dirixiu xa en Hollywood Enemy Mine (1985), que non foi un éxito. Volveu triunfar en 1993 con In the Line of Fire, con Clint Eastwood.

Dirixiu ademais filmes de acción como Air Force One e A tormenta perfecta.

FilmografíaEditar

Ano Filme Director Produtor Guionista
1974 Einer von uns beiden   Si
1977 Die Konsequenz   Si   Si
1978 Schwarz und weiß wie Tage und Nächte   Si
1981 O submarino   Si   Si
1984 The NeverEnding Story   Si   Si
1985 Enemy Mine   Si
1991 Shattered   Si   Si   Si
1993 In the Line of Fire   Si
1995 Estalido   Si   Si
1997 Air Force One   Si   Si
2000 A tormenta perfecta   Si
2004 Troia   Si   Si
2006 Poseidon   Si   Si

Véxase taménEditar