Natalia de Molina

actriz española

Natalia de Molina, nada en Linares o 19 de decembro de 1990, é unha actriz española, gañadora de dous premios Goya.[1]

Natalia de Molina
Natalia de Molina at Premios Goya 2017 (cropped).jpg
Nome completoNatalia de Molina
Nacemento19 de decembro de 1990
 Linares
NacionalidadeEspaña
Ocupaciónactriz
editar datos en Wikidata ]

TraxectoriaEditar

Natalia de Molina naceu en Linares, mais criouse en Granada.[2] É irmá da actriz Celia de Molina, xunto á que protagonizou o filme Cómo sobrevivir a una despedida.

O seu papel en Vivir es fácil con los ojos cerrados, de David Trueba, foi o que a revelou.[3] Grazas a este trabajo, recibiu diversos premios, entre eles o premio Goya á mellor actriz revelación e o premio á mellor actriz do Círculo de Escritores Cinematográficos.[4][5][6]

En 2015, recibiu o Premio Shooting Star da European Film Promotion que se outorga durante o Festival de Cinema de Berlín. [7]

Foi a protagonista do filme Techo y comida, polo que recibiu o premio Goya á mellor actriz, converténdose na actriz máis nova en conseguir dous premios Goya. Tamén recibiu a Medalla do Círculo de Escritores Cinematográficos á mellor actriz e a Biznaga de Prata do Festival de Cinema de Málaga.[8][9][10][11]

FilmografíaEditar

Ano Filme Personaxe Notas
2013 Vivir es fácil con los ojos cerrados Belén Goya á mellor actriz revelación
2015 Solo química Melanie
2015 Cómo sobrevivir a una despedida Nora
2015 Techo y comida Rocío Goya á mellor actriz
2016 Pozoamargo Gloria
Kiki, el amor se hace Natalia
La luz de Elna Carmen
2017 Los del túnel Miriam
2018 No dormirás Cecilia
2018 Animales sin collar Nora
2018 Quién te cantará Marta Candidata ao Goya á mellor actriz secundaria
2019 522. Un gato, un chino y mi padre George
2019 Elisa y Marcela Elisa/Mario
2019 Adiós Triana Candidata ao Goya á mellor actriz secundaria
2020 Las niñas Adela
2020 Operación Camarón Lucy
2021 Contando ovejas Paola

NotasEditar

  1. El Mundo (9 de febreiro de 2016). "Natalia de Molina, la actriz linarense que logró vencer la maldición del Goya" (en castelán). Consultado o 31 de decembro de 2016. 
  2. Ideal (25 de febreiro de 2014). "Natalia de Molina: "Todas las veces que me han dicho 'no' me hacen tener los pies en la tierra"" (en castelán). Consultado o 30 de decembro de 2016. 
  3. Blogdecine (11 de novembro de 2013). "'Vivir es fácil con los ojos cerrados', all you need is... John Lennon" (en castelán). Consultado o 30 de decembro de 2016. 
  4. eldiario.es (9 de febreiro de 2014). "Natalia de Molina, Goya a la actriz revelación por "Vivir es fácil"" (en castelán). Consultado o 30 de decembro de 2016. 
  5. Revista Hola! (10 de febreiro de 2015). "El triunfo de la española Natalia de Molina traspasa fronteras" (en castelán). Consultado o 30 de decembro de 2016. 
  6. El Economista (19 de febreiro de 2014). "Natalia de Molina, la chica de moda" (en castelán). Consultado o 30 de decembro de 2016. 
  7. Enelpatiodebutacas (16 de febreiro de 2015). "La serie ‘Bajo Sospecha’ se estrena mañana en Antena 3" (en castelán). Consultado o 31 de decembro de 2016. 
  8. Europa Press (3 de decembro de 2015). "Natalia de Molina encarna dolor y dignidad en 'Techo y comida'" (en castelán). Consultado o 31 de decembro de 2016. 
  9. La Vanguardia (7 de febreiro de 2016). "Natalia de Molina, premio Goya a mejor actriz por ‘Techo y comida’" (en castelán). Consultado o 31 de decembro de 2016. 
  10. El mundo (2 de febreiro de 2016). "'Truman' muerde las Medallas CEC" (en castelán). Consultado o 31 de decembro de 2016. 
  11. Libertad digital (26 de abril de 2015). "Málaga encumbra al debutante Daniel Guzmán y consolida a Natalia de Molina" (en castelán). Consultado o 31 de decembro de 2016. 

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar