Abrir o menú principal

La Renga é unha banda de hard rock que foi conformada o 31 de decembro do 1988, no barrio porteño de Mataderos, ao oeste da cidade de Bos Aires. A formación completase con os seguintes membros: Gustavo "Chizzo" Nápoli como o vocalista orixinal principal e guitarra principal, Gabriel "Tete" Iglesias coa guitarra baixo e Jorge "Tanque" Iglesias coa batería, integran o grupo desde seus inicios, mentres que Manuel Varela unióse no 1994, coa axuda de Gabriel Sánchez no saxofón, membro da banda ata 2008.

La Renga
La Renga.jpg
OrixeBuenos Aires, Arxentina Flag of Argentina.svg
Período1988 - presente
Xénero(s)hard rock, heavy metal, rock
MembrosChizzo
Tete
Tanque
Manu
Antigos membrosOsvaldo Calo (teclados)
Alejandro Lerner (teclados)
Eduardo Zvetelman (teclados)
Juan Carlos "Mono" Fontana (batería)
Páxina webhttp://www.larenga.com/

A banda refusou da exposición nos medios durante máis de 20 anos de traxectoria e relatan, hoxe, cunha produción absolutamente independente, logo do paso duns anos dentro dos selos PolyGram e Universal.[1]

MembrosEditar

Ex membrosEditar

DiscografíaEditar

ÁlbumsEditar

  • Esquivando charcos (1991)
  • A donde me lleva la vida... (1993)
  • Bailando en una pata (directo, 1995)
  • Despedazado por mil partes (1996)
  • La Renga (1998)
  • La esquina del infinito (2000)
  • Insoportablemente vivo (directo, 2001)
  • Detonador de sueños (2003)
  • Truenotierra (2006)

EPsEditar

  • Documento único (2002) - Mini-CD
  • Gira Truenotierra (2007) - DVD

VHS e DVDEditar

  • Bailando en una pata (1995)
  • Insoportablemente vivo (2004)
  • En el ojo del huracán (2006)

ReferenciasEditar