Abrir o menú principal

Kreator é unha banda de thrash metal alemá procedente de Essen, formada no ano 1978, pero formalizada en 1982 co nome Tormentor. Orixinalmente interpretaban speed metal con influencias de Venom, e na actualidade o seu estilo é semellante ao dos seus compatriotas Destruction e Sodom, os outros dous grandes grupos alemáns de thrash metal. As tres bandas adoitan a ser consideradas pioneiras do death metal, ao conter varios elementos que conformarían o xénero. Kreator tamén se aventurou a probar o metal industrial e gótico entre 1992 e 1999,pero finalmente regresaría ao seu son tgrash clásico.

Kreator
Kreator Klub Studio Kraków 18 02 09 042.jpg
OrixeEssen, Alemaña Alemaña
Período1982 - presente
Xénero(s)thrash metal
Selo(s) discográfico(s)Epic, Steamhammer, Drakkar, G.U.N., Noise, Nuclear Blast
MembrosMiland 'Mille' Petrozza
Jürgen 'Ventor' Reil
Christian 'Speesy' Giesler
Sami Yli-Sirniö
Antigos membrosMichael Wulf
Jörg "Tritze" Trzebiatowski
Frank "Blackfire" Gosdzik
Tommy Vetterli
Roberto "Rob" Fioretti
Andreas Herz
Joe Cangelosi
Páxina webkreator-terrorzone.de

Ata a data, Kreator editou doce álbums de estudio, dous EPs, un álbum ao vivo e tres recompilatorios. A banda lanzou o seu álbum de estrea, Endless Pain, en 1985. Aínda que moitos dos seus anteriores traballos acadaron un certo grao de popularidade nos Estados Unidos, a banda non acadaría o éxito comercial nese país ata o seu álbum do 2009, Hordes of Chaos, chegando ao número 165 da Billboard 200, e estreándose no número 16 das Media Control Charts alemás.

DiscografíaEditar

Álbum Ano Selo
Endless Pain 1985 Noise Records
Pleasure to Kill 1986 Noise Records
Pleasure to Kill 1987 Noise Records
Extreme Aggression 1989 Noise Records/Epic Records
Coma of Souls 1990 Noise Records/Epic Records
Renewal 1992 Noise Records
Cause for Conflict 1995 GUN Records
Outcast 1997 GUN Records
Endorama 1999 Drakkar Records
Violent Revolution 2001 Steamhammer Records/SPV
Enemy of God 2005 Steamhammer Records/SPV
Hordes of Chaos 2009 Steamhammer Records
Phantom Antichrist 2012 Nuclear Blast
Gods of Violence 2017 Nuclear Blast

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar