Grace Jones

cantante, actriz e modelo xamaicana

Grace Jones, nada en Spanish Town o 19 de maio de 1948, é unha cantante, modelo, produtora e actriz xamaicana. Naceu en Spanish Town e criouse cos seus avós. Con 13 anos mudouse cos seus irmáns á casa dos pais en Syracuse, Nova York. Jones comezou a traballar como modelo, primeiro en Nova York e despois en París, traballando para Yves Saint Laurent, Claude Montana e Kenzo Takada, e aparecendo nas portadas de Elle, Vogue e Stern.

Infotaula de personaGrace Jones

Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento(en) Grace Beverly Jones Editar o valor em Wikidata
19 de maio de 1948 Editar o valor em Wikidata (76 anos)
Spanish Town (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
Outros nomesGrace Mendoza Editar o valor em Wikidata
ResidenciaSpanish Town (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
País de nacionalidadeXamaica
Francia
Estados Unidos de América
Reino Unido Editar o valor em Wikidata
Grupo étnicoAfroamericano Editar o valor em Wikidata
EducaciónOnondaga Community College (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Actividade
Ocupaciónactriz , compositora de cancións , artista discográfico , compositora , actriz de cinema , modelo , cantante , música Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1975 Editar o valor em Wikidata -
Xénero artísticoMúsica pop, new wave, Música disco, Rhythm and blues, Soul e R&B contemporâneo (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
LinguaLingua inglesa Editar o valor em Wikidata
TesituraContralto Editar o valor em Wikidata

InstrumentoAcordeón e voz Editar o valor em Wikidata
Selo discográficoIsland Records
Capitol Records
Epic Records Editar o valor em Wikidata
Familia
ParellaDolph Lundgren Editar o valor em Wikidata
FillosPaulo Goude (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
IrmánsNoel Jones (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Cronoloxía
8 de xullo de 2017Montreux Jazz Festival 2017 (en) Traducir (Auditorium Stravinski (en) Traducir)
13 de xullo de 2012Montreux Jazz Festival 2012 (en) Traducir (Auditorium Stravinski (en) Traducir)
11 de xullo de 2009, 12 de xullo de 2009Montreux Jazz Festival 2009 (en) Traducir (Miles Davis Hall (en) Traducir) Editar o valor em Wikidata
Premios

Páxina webgracejones.com Editar o valor em Wikidata
IMDB: nm0005063 Allocine: 1967 Rottentomatoes: celebrity/grace_jones Allmovie: p36108 Metacritic: person/grace-jones TV.com: people/grace-jones
Facebook: GraceJonesOfficial Twitter: gracejones Instagram: gracejonesofficial MySpace: gracejonesofficial Youtube: UClG7eupJZC6QFiT7743DMQg Souncloud: grace-jones-official Spotify: 2f9ZiYA2ic1r1voObUimdd iTunes: 32200 Last fm: Grace+Jones Musicbrainz: b1c124b3-cf60-41a6-8699-92728c8a3fe0 Songkick: 370226 Discogs: 13932 Allmusic: mn0000161920 WikiTree: Jones-27944 Deezer: 6167 Genius: Grace-jones Editar o valor em Wikidata

En 1977, Jones asinou un contrato co selo discográfico Island Records e coa axuda de Compass Point All Stars fixo música new wave en 1980. Acadou o Top 40 nas listas do Reino Unido con "Pull Up to the Bumper", "I've Seen That Face Before", "Private Life", "Slave to the Rhythm" e "I'm Not Perfect". Entre os seus álbums cóntanse Warm Leatherette (1980), Nightclubbing (1981) e Slave to the Rhythm (1985).

Tamén fixo aparicións en filmes de baixo orzamento na década de 1970 e comezos de 1980. O seu primeiro gran filme foi Conan o destrutor (1984) a carón de Arnold Schwarzenegger e Sarah Douglas, e posteriormente sairía no filme de James Bond 007: Panorama para matar. En 1986, interpretou a unha vampiro en Vamp, e actou e colaborou no filme de 1992 Boomerang.

Filmografía editar

Como actriz
Ano Título Papel Notas
1973 Gordon's War Mary
1976 Attention les yeux! Cuidy
Quelli della Calibro 38 Ela mesma Sen acreditar
1978 Stryx Rumstryx Serie de televisión
1981 Deadly Vengeance Slick's girlfriend
1984 Conan o destrutor Zula
1985 007: Panorama para matar May Day
1986 Vamp Katrina
1987 Straight to Hell Sonya
Siesta Conchita
1992 Boomerang Helen Strangé
1995 Cyber Bandits Masako Yokohama
1998 McCinsey's Island Alanso Richter
Palmer's Pick Up Ms. Remo
1999 BeastMaster Nokinja Serie de televisisón. Episodio: "The Umpatra"
2001 Wolf Girl Christoph/Christine Telefilme
Shaka Zulu: The Citadel The Queen Telefilme
2006 No Place Like Home Ela mesma
2008 Falco – Verdammt, wir leben noch! Waitress
Chelsea on the Rocks Bev Documental

Véxase tamén editar

Ligazóns externas editar