Glenda Jackson

Actriz e política inglesa

Glenda May Jackson, nada en Birkenhead, Merseyside o 9 de maio de 1936, é unha política e actriz británica.

Glenda Jackson
Glenda Jackson.JPG
Nome completoGlenda May Jackson
Nacemento9 de maio de 1936 (86 anos)
LugarBirkenhead, Cheshire
NacionalidadeReino Unido Reino Unido
Educada enRoyal Academy of Dramatic Art e West Kirby Grammar School
Cónxuxe(s)Roy Hodges (1958 – 1976)
FillosDan Hodges
Profesiónactriz
Na rede
http://www.glenda-jackson.co.uk
IMDB: nm0413559 Allocine: 6477 Rottentomatoes: celebrity/glenda_jackson Allmovie: p34812 TCM: 93138 TV.com: people/glenda-jackson IBDB: 46712
Musicbrainz: da6e81d8-daa3-4266-92c6-cbec890dff06 Discogs: 791406 Editar o valor em Wikidata
editar datos en Wikidata ]

TraxectoriaEditar

Debutou profesionalmente como actriz en 1957 mentres estudaba na Royal Academy of Dramatic Art.

A súa participación en Mulleres namoradas, levouna a gañar o seu primeiro oscar á mellor actriz, ao que seguiría o obtido por A Touch of Class tres anos despois.

Retirouse da interpretación en 1992 para dedicarse á política, sendo elixida membro da Cámara dos Comúns polo Partido Laborista.

FilmografíaEditar

Ano Filme
1967 Marat/Sade
1968 Tell Me Lies
1968 Negatives
1969 Mulleres namoradas
1970 The Music Lovers
1971 Sunday Bloody Sunday
1971 Mary, Queen of Scots
1973 A Touch of Class
1974 The Devil Is a Woman
1975 Hedda
1976 The Incredible Sarah
1977 Stevie
1980 Health
1987 Beyond Therapy
1989 The Rainbow

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar