Abrir o menú principal

Glenda Jackson

Actriz e política inglesa

Glenda May Jackson, nada en Birkenhead, Merseyside o 9 de maio de 1936, é unha política e actriz británica.

Glenda Jackson
Glenda Jackson.JPG
Nome completoGlenda May Jackson
Nacemento9 de maio de 1936 (83 anos)
LugarBirkenhead, Cheshire
NacionalidadeReino Unido Reino Unido
Educada enRoyal Academy of Dramatic Art
Cónxuxe(s)Roy Hodges (1958 – 1976)
FillosDan Hodges
Profesiónactriz
editar datos en Wikidata ]

TraxectoriaEditar

Debutou profesionalmente como actriz en 1957 mentres estudaba na Royal Academy of Dramatic Art.

A súa participación en Mulleres namoradas, levouna a gañar o seu primeiro oscar á mellor actriz, ao que seguiría o obtido por A Touch of Class tres anos despois.

Retirouse da interpretación en 1992 para dedicarse á política, sendo elixida membro da Cámara dos Comúns polo Partido Laborista.

FilmografíaEditar

Ano Filme
1967 Marat/Sade
1968 Tell Me Lies
1968 Negatives
1969 Mulleres namoradas
1970 The Music Lovers
1971 Sunday Bloody Sunday
1971 Mary, Queen of Scots
1973 A Touch of Class
1974 The Devil Is a Woman
1975 Hedda
1976 The Incredible Sarah
1977 Stevie
1980 Health
1987 Beyond Therapy
1989 The Rainbow

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar