Enrique Castellón Vargas

actor, bailarín e cantante español

Enrique Castellón Vargas, nado en Valencia o 7 de abril de 1928[1] e finado o 22 de abril de 2020 foi un actor, cantante e bailarín de flamenco español, coñecido co nome artístico de El Príncipe Gitano.

Enrique Castellón Vargas
Nome completoEnrique Castellón Vargas
AlcumeEl Príncipe Gitano
Nacemento7 de abril de 1928
Lugar de nacementoRussafa
Falecemento22 de abril de 2020
Lugar de falecementoMandayona
CausaCOVID-19
NacionalidadeEspaña
Etniapobo xitano en España
Ocupacióncantaor, cantaora, cantante e actor de cinema
IrmánsDolores Vargas
Na rede
IMDB: nm0889764 Musicbrainz: 32651047-e4c4-4bf1-9001-245f6bf788c6 Discogs: 1238167 Editar o valor em Wikidata
editar datos en Wikidata ]

TraxectoriaEditar

Foi coñecido pola súa canción "Obi obá", e pola súa versión de Elvis Presley "In the Ghetto". Morreu por mor da COVID-19[2].

FilmografíaEditar

  • Brindis al cielo (1954)
  • Un heredero en apuros (1956)
  • Veraneo en España (1956)
  • El alma de la copla (1965)
  • El milagro del cante (1967)
  • Españolear (1969)

NotasEditar