Abrir o menú principal

Destroyer é unha banda canadense de indie rock procedente de Vancouver. Formouse a mediados dos anos 90 e está liderada polo cantautor Dan Bejar. As súas cancións caracterízanse polas letras poéticas e abstractas e polas súas voces idiosincráticas. A discografía do grupo baséase nunha variedade de xéneros musicais, que Bejar autoproclamou "inteeses variados", dando como resultado álbums que soan marcadamente distintos entre eles.

Destroyer
Destroyer at Sudoeste 2011 by Sander Bakkes.jpg
OrixeVancouver, Flag of Canada.svg Canadá
Períodomediados dos 90 - presente
Xénero(s)indie rock
Selo(s) discográfico(s)Tinker, Granted Passage Cassettes, Merge
MembrosDan Bejar
Scott Morgan
John Collins
Ted Bois
Nicolas Bragg

Tim Loewen
Fisher Rose

Joseph Shabason

DiscografíaEditar

Álbum Ano Selo
We'll Build Them a Golden Bridge 1996 Tinker Records
Ideas for Songs 1997 Granted Passage Cassettes
City of Daughters 1998 Endearing/Triple Crown Audio
Thief 2000 Catsup Plate/Triple Crown Audio/Cave Canem
Streethawk: A Seduction 2001 Misra/Talitres
This Night 2002 Merge/Talitres
Your Blues 2004 Merge/Talitres/Acuarela
Destroyer's Rubies 2006 Merge
Trouble in Dreams 2008 Merge/Rough Trade
Kaputt 2011 Merge/Dead Oceans
Poison Season 2015 Merge/Dead Oceans
ken 2017 Merge