David Bustamante

cantante español

David Bustamante Hoyos, nado en San Vicente de la Barquera (Cantabria) o 25 de marzo de 1982, é un cantante español. Participou na primeira edición do concurso Operación Triunfo, quedando en terceira posición.

David Bustamante
David Bustamante 2006.jpg
Nome completoDavid Bustamante Hoyos
Nacemento25 de marzo de 1982
 San Vicente de la Barquera
NacionalidadeEspaña
Ocupacióncantante
CónxuxePaula Echevarría
editar datos en Wikidata ]

Ata a data vendeu máis de 2.000.000 copias dos seus oito discos editados e ofreceu máis de 800 concertos. David Bustamante conseguiu chegar en oito ocasións ao número un en vendas.

Conta co club de fans máis grande de España. O club, con 22.000 socios, conta con delegacións en toda a Península Ibérica, en países europeos e latinoamericanos.

DiscografíaEditar

Álbums de estudoEditar

  • 2002: Bustamante (750.000 copias)
  • 2003: Así soy yo (250.000 copias)
  • 2005: Caricias al alma (150.000 copias)
  • 2006: Pentimento (125.000 copias)
  • 2007: Al filo de la irrealidad (150.000 copias)
  • 2010: A contracorriente (90.000 copias)
  • 2011: Mío (60.000 copias)
  • 2014: Vivir (50.000 copias)
  • 2016: Amor de los dos (20.000 copias)

En total conseguiu:

  • 15 Discos de platino e 1 disco de ouro (Vendas de discos en España)
  • 4 Discos de Platino e 1 disco de ouro (Descargas de cancións en España)
  • 3 Discos de Platino e 1 disco de ouro (Descargas de tons orixinais en España)
  • 1 Disco de ouro (Vendas de discos en Venezuela)

Álbums en DVDEditar

  • 2002: Bustamante en concierto
  • 2008: Al filo de la irrealidad en vivo

Álbums recompilatoriosEditar

  • 2008: Discografía Completa

SinxelosEditar

  • 2002: Además de ti
  • 2002: El aire que me das
  • 2002: Dos hombres y un destino
  • 2003: No soy un superman
  • 2003: Devuélveme el aire
  • 2004: Ni una lágrima más
  • 2005: Devuélveme la vida
  • 2005: Mi manera de amarte
  • 2006: Por ella
  • 2006: Bésame
  • 2007: Al filo de la irrealidad
  • 2008: Cobarde
  • 2008: Mi consentida
  • 2009: Buscame
  • 2010: Abrazame muy fuerte
  • 2010: A contracorriente
  • 2010: No debio pasar
  • 2011: Como tu ninguna
  • 2011: Me salvas
  • 2012: Bandera blanca
  • 2012: Cerca de mi piel
  • 2014: Feliz
  • 2014: Vivir
  • 2015: Castígame
  • 2016: Como yo te amé

Colaboracións musicaisEditar

  • 2001: No importa la distancia
  • 2001: Tu verdad (con Juan Camus)
  • 2001: Corazón espinado (con Àlex Casademunt)
  • 2001: Mariana mambo (con Àlex Casademunt e Javian)
  • 2001: Vivo por ella (con Gisela)
  • 2001: Quiero vivir la vida amándote (con Verónica Romeo)
  • 2001: Te quiero, te quiero (con Chenoa)
  • 2001: Será que no me amas (con Manu Tenorio e Alejandro Parreño)
  • 2001: Hasta que el alma resista
  • 2001: Dímelo (con David Bisbal)
  • 2001: El talismán (con Rosana e Academia Operación Triunfo 2001)
  • 2001: Morena mía (con Miguel Bosé e Academia Operación Triunfo 2001)
  • 2001: Volveré junto a ti (con Laura Pausini e Academia Operación Triunfo 2001)
  • 2001: En Navidad (con Àlex Casademunt e Javian)
  • 2001: Dile que la quiero (con David Civera e Academia Operación Triunfo 2001)
  • 2001: Lucharé hasta el fin (con Academia Operación Triunfo 2001)
  • 2001: Mi música es tu voz (con Academia Operación Triunfo 2001) (Version 1)
  • 2001: Mi música es tu voz (Single Operación Triunfo 2001), El álbum)
  • 2002: Refugio de amor (con Gisela)
  • 2002: Que bonito (con Rosario Flores e Academia Operación Triunfo 2001)
  • 2002: Azul
  • 2002: Amantes de ocasión
  • 2002: Es por amor
  • 2002: Perdóname
  • 2002: No importa la distancia
  • 2002: Un mundo ideal (con Gisela)
  • 2002: Quiero ser como tú (con Academia Operación Triunfo 2001)
  • 2002: Bailar pegados (Remix Eurovision con Academia Operación Triunfo 2001)
  • 2002: Vivimos la selección (Single Oficial Selección de fútbol de España)
  • 2002: La copa de la vida (con David Bisbal)
  • 2002: Puedes llegar (con Academia Operación Triunfo 2001)
  • 2002: La magia del corazón.
  • 2002: Más de mil noches
  • 2002: Urgente
  • 2002: Europe's living a celebration (coro de Rosa López)
  • 2002: Nuestro mundo (con Gisela)
  • 2002: La magia del corazón (con David Demaria)
  • 2002: Dos hombres y un destino (con Àlex Casademunt)
  • 2002: Perdóname (con Luis Fonsi)
  • 2002: Vivo por ella (con Nika e Marey)
  • 2002: Quiero vivir la vida amándote (con Ainhoa Cantalapiedra e Mai Meneses)
  • 2002: Dímelo (con David Bisbal, Vega, Elena Gadel...)
  • 2003: Primer amor (con Marey).
  • 2003: Madre (con Los Pecos).
  • 2003: Me niego a estar solo.
  • 2003: Mi música es tu voz.
  • 2003: Santa Lucía (con David Bisbal, Manuel Carrasco, Hugo Salazar...)
  • 2004: Pienso tanto en ti (con Greta).
  • 2004: Por el amor de una mujer (con Vicente Seguí)
  • 2004: Entra en mi vida (con Manuel Carrasco)
  • 2004: Adoro (con Merche)
  • 2004: Gitana
  • 2007: Mi Racing de Santander
  • 2008: Estoy aquí (con Óscar Morgado)
  • 2008: Celebra la vida (con Axel)
  • 2008: Dos hombres y un destino (con Axel)
  • 2008: Celebra la vida (con Axel e Operación Triunfo)
  • 2008: Reloj (con Los Panchos)
  • 2009: Dile que la quiero
  • 2010: Amores que van y vienen (con Tamara)
  • 2010: No debió pasar (con Shaila Durcal)
  • 2010: Atrévete a soñar.
  • 2010: Hoy tengo ganas de ti (con Abraham Mateo)
  • 2011: Algo así quiero yo (con Marta Sánchez)
  • 2011: La Santina (con Tanea)
  • 2011: Nobody wants to be lonely (con Victoria Daineko)
  • 2011: Bandera blanca (con Pastora Soler)
  • 2012: Mio (con Pablo López)
  • 2012: Paraules d'amor (con Pablo López)
  • 2012: Con te partiro (con Dana Kozak)
  • 2012: Medley Éxitos (con Miguel Bosé, Sergio Dalma, Ana Torroja, Natalia Jiménez)
  • 2012: Si amanece que sea lento (con Pablo López)
  • 2013: Contigo en la distancia (con Pitingo)
  • 2013: Canción de la Navidad (con Raphael, Montserrat Caballé, Marta Sánchez, Niña Pastori)
  • 2014: A nadie le importa (con Alejandro Fernández)
  • 2014: Dos hombres y un destino (con Sergio Dalma)
  • 2014: Mi consentida (con Pitingo)
  • 2014: Cobarde (con El Arrebato)
  • 2014: Vivir (con Chenoa)
  • 2014: Hoy tengo ganas de ti (con Marta Sánchez)
  • 2014: Miento (con India Martínez)
  • 2015: Tus manos
  • 2015: Castígame (con Belle Pérez)
  • 2015: Fly me to the moon (con Yannick Bovy)
  • 2015: La mejor de todas (con Banda El Recodo)
  • 2015: Luna llena (con Juan Gabriel)
  • 2016: La puerta (con Alejandro Fernández)
  • 2016: Amor de los dos (con Alicia Villareal)
  • 2016: Tatuajes (con Edith Márquez)
  • 2016: La puerta de Alcalá (con Anahí)