Black Flag

Black Flag foi unha banda de hardcore punk formada en 1976 no sur de California. Está considerada a primeira banda de hardcore punk. Foi co-fundada por Greg Ginn, guitarrista, principal compositor e único membro que estivo na banda durante toda a súa traxectoria.

Black Flag
Black Flag logo.jpg
Logo de Black Flag.
OrixeHermosa Beach (California), Estados Unidos Flag of the United States.svg
Período1976 - 1986
2003
Xénero(s)hardcore punk
MembrosHenry Rollins
Greg Ginn
Chuck Dukowski
Keith Morris
Chavo Pederast
ROBO
Dez Cadena
Bill Stevenson
Kira Roessler
Chuck Biscuits
Emil Johnson
C'el Revuelta
Anthony Martinez
David Horvitz
Raymond Pettibon
Artistas relacionadosCircle Jerks, Misfits, Minutemen, Descendents, OFF!, Rollins Band
Na rede
http://blackflagofficial.com/
IMDB: nm1504768 Facebook: 52454899023 Twitter: blackflagiiii Instagram: blackflagband MySpace: blackflag80shardcore Spotify: 5Mhs3Eu8lU6sRCtRYsmABV iTunes: 6451942 Last fm: Black+Flag Musicbrainz: 9941a936-196a-4a62-ae53-a69cbc33f20e Songkick: 35109 Discogs: 253278 Allmusic: mn0000091650 Deezer: 6408 Editar o valor em Wikidata

O son de Black Flag mesturaba a simplicidade crúa dos Ramones con solos de guitarra atonais e frecuentes cambios de tempo. As letras, compostas principalmente por Ginn, e ao igual que noutras bandas de punk rock de finais dos 70 e principios dos 80, tiñan unha mensaxe anti-autoritario e inconformista, con cancións que falaban do illamento social, a neurose, a pobreza ou a paranoia.

MembrosEditar

DiscografíaEditar

Álbum Ano Selo
Damaged 1981 SST Records
My War 1984 SST Records
Family Man 1984 SST Records
Slip It In 1984 SST Records
Loose Nut 1985 SST Records
In My Head 1985 SST Records
What The... 2013 SST Records