Yes, unha das bandas pioneiras do rock progresivo, formada en 1968. Influídos nos seus inicios por bandas precursoras do rock máis experimental como The Beatles, The Who e The Moody Blues; máis o estilo melódico Everly Brothers; e os multifaceticos Crosby, Stills Nash (and Young). Rapidamente evolucionarían a un estilo propio, caracterizado por complexas e recargadas harmonías, tomando diversos elementos do jazz, da música clásica, xunto coas súas melódicas cancións e un enigmático contido onírico e poético.

Yes logo.svg
Yes concert.jpg
OrixeLondres, Inglaterra Flag of England.svg
Período1968-1980
1983-2004
Xénero(s)rock progresivo, rock psicodélico
MembrosJon Anderson
Chris Squire
Steve Howe
Rick Wakeman
Alan White
Na rede
Yesworld
IMDB: nm3058634 Facebook: yestheband Twitter: yesofficial Instagram: yesofficial MySpace: yes-official Youtube: UCJ2BSIyIU84ZtJ9MiLh0jZA Souncloud: yesofficial Spotify: 7AC976RDJzL2asmZuz7qil iTunes: 154011 Last fm: Yes Musicbrainz: c1d4f2ba-cf39-460c-9528-6b827d3417a1 Songkick: 8373 Discogs: 50263 Allmusic: mn0000685647 Deezer: 2711 Genius: Yes Editar o valor em Wikidata

Máis duros e menos dramáticos que Genesis e menos electrónicos que os entón psicodélicos Pink Floyd, o rock de Yes marcaría a historia de tales clásicos como "Fragile", "Close To The Edge" e "Tales From Tophographic Oceans". ademais de estar escrita na súa historia a participación Rick Wakeman e Patrick Moraz en teclados.

DiscografíaEditar

Álbum Ano Selo
Yes 1969 Atlantic Records
Time and a Word 1970 Atlantic Records
The Yes Album 1971 Atlantic Records
Fragile 1971 Atlantic Records
Close to the Edge 1972 Atlantic Records
Tales from Topographic Oceans 1973 Atlantic Records
Relayer 1974 Atlantic Records
Going for the One 1977 Atlantic Records
Tormato 1978 Atlantic Records
Drama 1980 Atlantic Records
90125 1983 Atco Records
Big Generator 1987 Atco Records
Union 1991 Arista Records
Talk 1994 Victory Music
Keys to Ascension 1996 Essential
Keys to Ascension 2 1997 Essential
Open Your Eyes 1997 Eagle Records/Beyond Music
The Ladder 1999 Eagle Records
Magnification 2001 Eagle Records/Beyond Music
Fly from Here 2011 Frontiers Records
Heaven & Earth 2011¡4 Frontiers Records
The Quest 2021 InsideOut Music, Sony Music