Abrir o menú principal

Wendy Margaret Hiller, nada en Bramhall (Cheshire) o 15 de agosto de 1912 e finada en Beaconsfield (Buckinghamshire) o 14 de maio de 2003 foi unha actriz inglesa.

Wendy Hiller
Wendy Hiller in Sailor of the King.jpg
Nome completoWendy Margaret Hiller
Nacemento15 de agosto de 1912
LugarBramhall, Cheshire
Falecemento14 de maio de 2003
LugarBeaconsfield, Buckinghamshire
NacionalidadeReino Unido Reino Unido
Cónxuxe(s)Ronald Gow (1937–1993)
ProfesiónActriz
editar datos en Wikidata ]

Índice

TraxectoriaEditar

Hiller comezou a súa carreira profesional durante a década de 1930 en Manchester. O grande éxito da obra Love on the Dole (escrita polo que sería o seu marido, Ronald Gow) levouna a Nova York. Nesa cidade foi vista polo dramaturgo George Bernard Shaw, que a contratou para varias obras.

A súa carreira desenvolveuse especialmente no teatro, pero tamén participou en filmes, chegando a gañar o Oscar á mellor actriz en 1958 por Separate Tables, e en programas de televisión.

FilmografíaEditar

Ano Filme
1937 Lancashire Luck
1938 Pygmalion
1941 Major Barbara
1945 I Know Where I'm Going!
1952 Outcast of the Islands
1953 Sailor of the King
1957 Something of Value
How to Murder a Rich Uncle
1958 Separate Tables
1960 Sons and Lovers
1963 Toys in the Attic
1966 Un home para a eternidade
1974 Murder on the Orient Express
1976 Voyage of the Damned
1979 The Cat and the Canary
1980 The Elephant Man
1981 Miss Morrison's Ghosts
1982 Making Love
1983 Attracta
1987 The Lonely Passion of Judith Hearne
1992 The Countess Alice

Véxase taménEditar