Victor Andrew de Bier Everleigh McLaglen, nado en Tunbridge Wells o 10 de decembro de 1886 e finado en Newport Beach (California) o 7 de novembro de 1959 foi un actor de cinema inglés, nacionalizado estadounidense.

Infotaula de personaVictor McLaglen

(1935) Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento10 de decembro de 1886 Editar o valor em Wikidata
Royal Tunbridge Wells, Reino Unido (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
Morte7 de novembro de 1959 Editar o valor em Wikidata (72 anos)
Newport Beach, Estados Unidos de América (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
Causa da morteinfarto agudo de miocardio Editar o valor em Wikidata
Lugar de sepulturaForest Lawn Memorial Park Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
País de nacionalidadeReino Unido
Estados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
Actividade
Ocupaciónactor , actor de cinema , boxeador , actor de televisión Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1920 Editar o valor em Wikidata -
Xénero artísticoWéstern Editar o valor em Wikidata
LinguaLingua inglesa Editar o valor em Wikidata
Carreira militar
Rama militarExército Británico Editar o valor em Wikidata
ConflitoPrimeira guerra mundial Editar o valor em Wikidata
DeporteBoxeo Editar o valor em Wikidata
Familia
FillosAndrew V. McLaglen (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
IrmánsCyril McLaglen (pt) Traducir e Sydney Temple Leopold McLaglen (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Premios

IMDB: nm0572142 Allocine: 3070 Rottentomatoes: celebrity/victor_mclaglen Allmovie: p47783 TCM: 128141 TV.com: people/victor-mclaglen
BNE: XX1060813 WikiTree: McLaglen-1 Find a Grave: 3560 Editar o valor em Wikidata

Traxectoria

editar

Uniuse ao exército aos catorce anos para loitar na Segunda Guerra Bóer, pero foi expulsado ao descubrirse a súa verdadeira idade. Catro anos máis tarde marchou ao Canadá onde triunfou como boxeador. Volveu ao Reino Unido en 1913, chegando a ser capitán durante a primeira guerra mundial.

Nos anos vinte trasladouse a Hollywood, onde alcanzaría sona como actor de carácter, en varias ocasións interpretando irlandeses. En 1935 gañou o Oscar ao mellor actor por O delator, de John Ford.

Filmografía

editar
Ano Título
1920 The Call of the Road
1925 The Unholy Three
1926 What Price Glory?
1926 Beau Geste
1927 The Loves of Carmen
1931 Three Rogues
1932 While Paris Sleeps
1933 Dick Turpin
1934 The Lost Patrol
1935 Under Pressure
1935 O delator
1936 Magnificent Brute
1936 Under Two Flags
1937 Sea Devils
1937 Wee Willie Winkie
1939 Rio
1939 Captain Fury
1939 Pacific Liner
1939 Gunga Din
1944 The Princess and the Pirate
1947 The Foxes of Harrow
1947 Calendar Girl
1948 Fort Apache
1949 She Wore a Yellow Ribbon
1950 Rio Grande
1952 O home tranquilo
1954 O príncipe valente
1955 City of Shadows
1956 A volta ao mundo en oitenta días
1958 Sea Fury

Véxase tamén

editar

Ligazóns externas

editar