Thelma Ritter, nada en Nova York o 14 de febreiro de 1902 e finada na mesma cidade o 5 de febreiro de 1969 foi unha actriz estadounidense.

Infotaula de personaThelma Ritter

Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento14 de febreiro de 1902 Editar o valor em Wikidata
Brooklyn, Estados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
Morte5 de febreiro de 1969 Editar o valor em Wikidata (66 anos)
Nova York, Estados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
Causa da morteinfarto agudo de miocardio Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
País de nacionalidadeEstados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
EducaciónAmerican Academy of Dramatic Arts (–1922)
John Jay Educational Campus (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Actividade
Ocupaciónactriz de televisión , actriz de teatro , actor de xénero , actriz de cinema , actriz Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1926 Editar o valor em Wikidata -
LinguaLingua inglesa Editar o valor em Wikidata
Premios

IMDB: nm0728812 Allocine: 2964 Allmovie: p60402 146085 TV.com: people/thelma-ritter IBDB: 57879
BNE: XX1262372 Musicbrainz: c93b3ede-5dba-4b8b-8d9d-12e850b19f85 Discogs: 1827662 WikiTree: Ritter-4206 Find a Grave: 6237010 Editar o valor em Wikidata

Traxectoria

editar

Tras actuar en obras teatrais no instituto, estudou na American Academy of Dramatic Arts. Comezou unha carreira teatral, pero parou por un tempo para criar os seus fillos.

O seu primeiro filme foi Miracle on 34th Street, en 1947, na que non aparecía acreditada. A partir da década de 1950 destacou en papeis secundarios, conseguindo seis candidaturas ao Oscar, sen chegar a gañar nunca. O seu último traballo foi no The Jerry Lewis Show en 1968.[1]

Filmografía

editar
Ano Filme
1949 A Letter to Three Wives
City Across the River
Father was a Fullback
1950 Perfect Strangers
I'll Get By
Todo sobre Eva
1951 The Mating Season
As Young as You Feel
The Model and the Marriage Broker
1952 With a Song in My Heart
1953 Titanic
Pickup on South Street
The Farmer Takes a Wife
1954 A ventá indiscreta
1955 Daddy Long Legs
Lucy Gallant
1956 Os heroes tamén choran
1959 A Hole in the Head
Pillow Talk
1961 The Second Time Around
The Misfits
1962 O home de Alcatraz
A conquista do Oeste
1963 For Love or Money
A New Kind of Love
Move Over, Darling
1965 Boeing Boeing
1967 The Incident
1968 What's So Bad About Feeling Good?
  1. Thewindmillsofyourmind.com (ed.). "Appearance on Jerry Lewis Show". Consultado o 2012-12-04. 

Véxase tamén

editar

Ligazóns externas

editar