Abrir o menú principal

The Standells é unha banda estadounidense de garage rock formada nos anos 60 en Los Angeles, California. Foron chamados os "padrinos do punk rock" e son coñecidos polo seu hit de 1966 "Dirty Water", na actualidade himno de varios equipos deportivos de Boston.

The Standells
The Standells.png
A banda en 1966
OrixeLos Angeles, California, Flag of the United States.svg
Período1962 - actualidade
Xénero(s)garage rock, protopunk
MembrosLarry Tamblyn
John Fleck
Greg Burnham
Antigos membrosJody Rich
Tony Valentino
Benny King (Benny Hernandez)
Gary Lane
Gary Leeds
Dick Dodd
Dave Burke
Lowell George
Peter Stuart
Adam Marsland

DiscografíaEditar

  • The Standells In Person At P.J.'s. - 1964
  • Dirty Water - 1966
  • Why Pick On Me Sometimes Good Guys Don't Wear White - 1966
  • The Hot Ones! - 1967
  • Try It - 1967
  • Riot on Sunset Strip - 1967 (banda sonora da película do mesmo nome)
  • Best Of The Standells - 1983
  • Rarities - 1984
  • LIve and Out of Sight - 1990
  • Ban This! - 2000 (gravacións ao vivo de 1999)
  • The Live Ones - 2001 (gravacións ao vivo de 1967)
  • Bump - 2013