The Donnas é unha banda estadounidense de hard rock procedente de Palo Alto, California. Está formada por Brett Anderson (voces principais), Allison Robertson (guitarra, coros), Maya Ford (baixo, coros) e Amy Cesari (batería e percusión) , que substituíu a Torry Castellano que deixou o grupo en 2009 debido a unha tendinite. Inspíranse nos Ramones, The Runaways, AC/DC, Bachman–Turner Overdrive e Kiss. Despois de colleitar un feixe de seguidores na escena punk tras o lanzamento en 1993 do seu álbum de estrea, a banda tivo un grande éxito comercial a principios dos 2000 e posteriormente xa que a súa música mesturaba sons punk, metal e do rock clásico.

The Donnas
OrixePalo Alto, California,
Período1993 - 2012 (en hiato)
Xénero(s)hard rock, garage rock
Selo(s) discográfico(s)Atlantic, Lookout!, Sympathy for the Record Industry, Radio Trash, Purple Feather
MembrosBrett Anderson
Allison Robertson
Maya Ford
Amy Cesari
Antigos membrosTorry Castellano
Na rede
http://www.thedonnas.com/
IMDB: nm1697717 Facebook: thedonnas Twitter: the_donnas MySpace: thedonnas Youtube: UCXbyfcnSF6S9Ua6YyvJ2XQQ Spotify: 2c0qomdZabcCyqTZ5M9msd iTunes: 154906 Last fm: The+Donnas Musicbrainz: d70416d3-c006-4a8b-aebd-91a4f198591f Songkick: 79663 Discogs: 261311 Allmusic: mn0000784535 Deezer: 928 Editar o valor em Wikidata

Discografía editar

Álbum Ano Selo
The Donnas 1997 Super*Teem!
American Teenage Rock 'n' Roll Machine 1998 Lookout! Records
Get Skintight 1999 Lookout! Records
The Donnas Turn 21 2001 Lookout! Records
Spend the Night 2002 Atlantic Records
Gold Medal 2004 Atlantic Records
Bitchin' 2007 Purple Feather, RedEye

Véxase tamén editar

Ligazóns externas editar