Solas (grupo musical)

Solas é un grupo musical estadounidense formado en 1994 que toca música tradicional irlandesa. O seu nome vén do irlandés e significa "luz". A banda formouna Séamus Egan, quen xa gravara dous discos en solitario coma tamén unha banda sonora para unha película; Winifred Horan, membro de Cherish the Ladies; John Doyle, anteriormente membro de The Chanting House canda Egan; Karan Casey e John Williams. A súa primeira actuación foi na Universidade de Georgetown en Washington, D.C. en 1995.

Solas
Solas no 2010
OrixeFiladelfia, Pensilvania, Estados Unidos
Período1994-...
Xénero(s)música folk, música celta
Selo(s) discográfico(s)Compass Records
Shanachie Records
MembrosSéamus Egan
Winifred Horan
Mick McAuley
Mairéad Phelan
Éamon McElholm
Antigos membrosKaran Casey
John Williams
John Doyle
Deirdre Scanlan
Na rede
Páxina oficial
MySpace
Facebook: solasmusic Twitter: solasmusic Spotify: 2CGGUtRYybRjQmuUwXugeP iTunes: 73721590 Musicbrainz: ae389557-f85b-4954-88f2-7b542db07ff8 Songkick: 198660 Discogs: 377376 Allmusic: mn0000042798 Deezer: 4127 Editar o valor em Wikidata

Discografía

editar
  • Solas - 1996
  • Sunny Spells and Scattered Showers - 1997
  • The Words That Remain - 1998
  • The Hour Before Dawn - 2000
  • The Edge of Silence - 2002
  • Another Day - 2003
  • Waiting for an Echo - 2005
  • Reunion: A Decade of Solas - 2006
  • For Love and Laughter - 2008
  • The Turning Tide - 2010
  • Shamrock City - 2013
  • All Those Years - 2016