Simone

cantante brasileira

Simone Bittencourt de Oliveira, máis coñecida polo seu nome artístico: Simone, é unha célebre cantante brasileira nada o 25 de decembro de 1949 no Salvador capital do estado de Baía. Acadou sona cantando en portugués, e afianzouse co emprego do castelán, obtendo un éxito similar ao do seu compatriota Roberto Carlos, sendo recoñecida tamén no mundo de fala hispana.

Simone
Simone cantora Brasil.jpg
Nacemento25 de decembro de 1949
 Salvador
NacionalidadeBrasil
Ocupacióncantante e baloncestista
editar datos en Wikidata ]

DiscografíaEditar

EMIEditar

  • 1973 - Simone
  • 1973 - Brasil Export
  • 1973 - Expo Som 73 - ao vivo
  • 1974 - Festa Brasil
  • 1974 - Quatro Paredes
  • 1975 - Gotas D'Água
  • 1977 - Face a Face
  • 1978 - Cigarra
  • 1979 - Pedaços
  • 1980 - Simone Ao Vivo no Canecão
  • 1980 - Simone (Atrevida)

Sony BMG / CBSEditar

  • 1981 - Amar
  • 1982 - Corpo e Alma
  • 1983 - Delírios e Delícias
  • 1984 - Desejos
  • 1985 - Cristal
  • 1986 - Amor e Paixão
  • 1987 - Vício
  • 1988 - Sedução
  • 1989 - Simone (Tudo por Amor)
  • 1991 - Raio de Luz
  • 1991 - Simone - Procuro olvidarte (en castelán)
  • 1993 - Sou Eu
  • 1993 - La Distancia (en español)
  • 1995 - Simone Bittencourt de Oliveira
  • 1995 - Dos enamoradas (en español)

Universal Music Group / PolyGramEditar

  • 1995 - 25 de Dezembro
  • 1996 - Café com Leite
  • 1996 - 25 de diciembre (en español)
  • 1997 - Brasil, O Show - ao vivo
  • 1998 - Loca (en español)
  • 2000 - Fica Comigo Esta Noite
  • 2001 - Seda Pura
  • 2002 - Feminino - ao vivo

EMIEditar

  • 2004 - Baiana da Gema (en CD y DVD)
  • 2005 - Simone ao Vivo

Biscoito FinoEditar

EMI-OdeonEditar

  • 2009 O Canto da Cigarra no anos 70 (en Cd)

Cancións para telenovelas brasileirasEditar

  • Um desejo só não basta (Corpo a Corpo) - Sony
  • Pensamentos (Explode Coração) - Universal
  • Íntimo (Uma Esperança no Ar) - Sony
  • Naquela noite com Yoko (Brilhante) - Sony
  • Quem é Você (A Próxima Vítima) - Sony
  • É festa (Senhora do Destino) - Universal
  • Sentimental demais (Laços de Família) - Universal
  • Será (Perigosas Peruas) - Sony
  • Desafio (Mulheres de Areia) - Sony
  • Apaixonada(Pantanal) - Sony
  • Então Me Diz (Belíssima) - EMI
  • Raios de Luz (De Corpo e Alma) - Sony
  • Muito Estranho (Desejos de Mulher) - Universal
  • Veneziana (A Lua me Disse) - EMI
  • Seu Corpo (Sassaricando) - Sony
  • Loca-Crazy (Torre de Babel) - Universal
  • Tô Que Tô (Sol de Verão) - Sony
  • Anjo de Mim (Anjo de Mim) - Sony
  • Em Flor (Roda de Fogo) - Sony
  • Amor explícito (Corpo Santo) - Sony
  • Carta Marcada (Araponga) - Sony
  • Beija, Me Beija, Me Beija (O Amor Está no Ar) - Universal
  • Uma Nova Mulher (Tieta) - Sony
  • Sob Medida (Os Gigantes) - EMI
  • Saindo de Mim (Chega Mais) - EMI
  • Medo de Amar nº 2 (Sinal de Alerta) - EMI
  • Povo da Raça Brasil (Terras do Sem Fim) - EMI
  • Mulher da Vida (Champagne) - Sony
  • O Tempo Não Pára (O Salvador da Pátria) - Sony
  • Começar de Novo (Malu Mulher) - EMI
  • A Outra (Roque Santeiro) - Sony
  • Desesperar jamais (Água Viva) - EMI
  • Face a Face (O Pulo do Gato) - EMI
  • Valsa do Desejo (Força de um Desejo) - Universal
  • Mundo Delirante (Elas por Elas) - Sony
  • Vento nordeste (Pé de Vento) - EMI
  • Existe um céu (Paraíso Tropical) - EMI
  • Jura secreta (O Profeta e Memórias de Amor) - EMI
  • Cigarra (Cara a Cara) - EMI'
  • Ela disse-me assim (Os Imigrantes - Terceira Geração) - EMI
  • Então vale a pena (Salário mínimo) - EMI
  • O que será (Dona Flor e Seus Dois Maridos) - EMI
  • Enrosco (Paixões Proibidas) - EMI

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar