Abrir o menú principal

Sergio Rodríguez Fernández (Zaragoza, Aragón, España, 19 de febreiro de 1976), coñecido artisticamente como Sho-Hai, é un vocalista de rap en español, membro do grupo Violadores do Verso.[1]

Sho-Hai
Hate Sno.JPG
Nome completoSergio Rodríguez Fernández
Nacemento1976
OrixeZaragoza
Ocupaciónrapeiro
editar datos en Wikidata ]

BiografíaEditar

Orixinario do distrito Delicias, Fernández é o irmán menor do tamén rapeiro Rebel. As súas influencias polo hip hop comezaron en 1984 grazas ao seu irmán maior.

CarreiraEditar

IniciosEditar

Os comezos de Fernández aka Sho-Hai no mundo do rap/hip hop remóntanse á década dos anos 90, cando á idade de 14/15 anos demostra maneiras como cantante.[2]

En 1996, xunto a R de Rumba e Xuíz, forman o grupo Bufank e gravan dúas maquetas. A primeira foi titulada como «Bufank» (o nome do grupo), que incluía o tema A historia interminable. Un ano máis tarde, «Cego de sábado noite» sería o seu segundo e último álbum até a data. Ese mesmo ano Kase.Ou, Lírico, R de Rumba e SHO-HAI forman o grupo Violadores do Verso. Devandito grupo alcanzaría unha fama a nivel nacional polo seu estilo propio, e ademais diso, debido á fama alcanzada, coñeceríase a Zaragoza como a meca do hip hop español.[cita [Cómpre referencia]

Dobre vida (2011)Editar

En 2011, Fernández publicou o seu álbum en solitario gravado en Los Ángeles[3] que saíu á luz o 1 de marzo co título de «Dobre vida». Tamén neste álbum, SHO-HAI ten colaboracións con Kase.Ou, Lírico e R de Rumba como produtor do disco e outros Mc's coñecidos.

A última función (2017)Editar

Tras seis anos desde o seu primeiro álbum «Dobre vida», Sho-Hai publicou o seu segundo álbum en solitario co nome de «A última función» o 24 de novembro de 2017.[4] Como no anterior álbum, R de Rumba é o principal produtor do disco.

O álbum conta coa colaboración habitual de Kase.Ou, xunto a Ossian e Soziedad Alkoholika.

EstiloEditar

Posuidor dun estilo particular, desenvolve un humor negro nas súas letras, particularmente referíndose á morte e especialmente na súa recoñecida afección ao alcol. Nas súas letras retrata a condición humana desde un punto de vista pesimista, algunhas veces chegando á misantropía.

DiscografíaEditar

 
Hate, ano 2007.

En solitarioEditar

  • 2011: Doble vida[5]
  • 2017: La última función[4]

Con BufankEditar

  • 1996: Bufank
  • 1997: Ciego de sábado noche

Con Violadores do VersoEditar

  • 1998: Violadores del Verso (EP)
  • 1999: Genios (LP)
  • 2001: Atrás (Maxi)
  • 2001: Vicios y virtudes (LP)
  • 2001: Violadores do Verso + Kase.O mierda (EP)
  • 2002: Tú eres alguien/ Bombo clap (Maxi)
  • 2006: Vivir para contarlo / Haciendo lo nuestro (Maxi)
  • 2006: Vivir para contarlo (LP)
  • 2007: Gira 06/07 (LP)

ColaboraciónsEditar

Véxase taménEditar

ReferenciasEditar

Enlaces externosEditar