Abrir o menú principal

Saoirse Ronan

actriz irlandesa

Saoirse Una Ronan, nada en Nova York o 12 de abril de 1994, é unha actriz irlandesa nada nos Estados Unidos.

Saoirse Ronan
Saoirse Ronan at BAFTA 2016 (1) (cropped).jpg
Ronan en febreiro de 2016.
Nome completoSaoirse Una Ronan
Nacemento12 de abril de 1994 (25 anos)
LugarNova York, Estado de Nova York (EUA)
NacionalidadeIrlanda Irlanda
EtniaPobo irlandés
PaiPaul Ronan
ProfesiónActriz
(2003-presente)
editar datos en Wikidata ]

FilmografíaEditar

Ano Título Personaxe Notas
2003–2004 The Clinic Rhiannon Geraghty 4 episodios
2005 Proof Orla Boland 4 episodios
2007 The Christmas Miracle of Jonathan Toomey Celia Hardwick
Atonement Briony Tallis (de 13 anos)
I Could Never Be Your Woman Izzie
2008 Death Defying Acts Benji
City of Ember Lina Mayfleet
2009 The Lovely Bones Susie Salmon
2010 The Way Back Irena
The Secret World of Arrietty Arrietty Voz de dobraxe para o Reino Unido
2011 Hanna Hanna
Violet & Daisy Daisy
2012 Byzantium Eleanor
The True Confessions of Charlotte Doyle Charlotte Doyle
2013 The Host Melanie Stryder
Justin and the Knights of Valor Talia
How I Live Now Daisy

Premios e nomeamentosEditar

 
Saoirse Ronan na estrea de City of Ember en Belfast (2008)

Premios OscarEditar

Ano Categoría Filme Resultado
2007 Oscar á mellor actriz secundaria Atonement Nomeada
2015 Oscar á mellor actriz Brooklyn Nomeada

Premios Globo de OuroEditar

Ano Categoría Filme Resultado
2007 Globo de Ouro á mellor actriz secundaria Atonement Nomeada
2015 Globo de Ouro á mellor actriz - Drama Brooklyn Nomeada
2017 Globo de Ouro á mellor actriz - Comedia ou musical Lady Bird Gañadora

Premios BAFTAEditar

Ano Categoría Filme Resultado
2007 Bafta á mellor actriz secundaria Atonement Nomeada
2009 Bafta á mellor actriz The Lovely Bones Nomeada
2015 Bafta á mellor actriz Brooklyn Nomeada

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar