Abrir o menú principal

Rose Byrne

actriz australiana

Mary Rose Byrne, nada en Balmain (Sydney, Nova Gales do Sur) o 24 de xullo de 1979, é unha actriz australiana, recoñecida internacionalmente polos seus papeis en filmes como 28 Weeks Later, Sunshine, Knowing, Marie Antoinette e en Get Him to the Greek. Tamén por interpretar a "Ellen Parsons", o segundo papel principal da serie norteamericana Damages.

Rose Byrne
Rose Byrne 4, 2013.jpg
Rose Byrne en 2013.
Nome completoMary Rose Byrne
Nacemento24 de xullo de 1979 (40 anos)
LugarBalmain, Sydney, Nova Gales do Sur, Australia Australia
NacionalidadeAustralia
RelixiónAgnosticismo
Educada enUniversidade de Sydney, Hunters Hill High School, Australian Theatre for Young People e Bradfield Senior College
ProfesiónActriz (1994-presente)
http://rose-byrne.com/
editar datos en Wikidata ]

TraxectoriaEditar

Rose é filla de Robin, un investigador, e de Jane, unha directora dunha escola aborixe. Ten tres irmáns maiores; as súas irmás son Alice, unha pintora de Melbourne e Lucy, unha publicista, o seu irmán é George Byrne, un cantante e compositor de Sydney. Dende o 2008 adestra en Jiu-Jitsu e Grappling. Rose é descendente de escoceses e irlandeses.

Ten unha grande amizade coas actrices Glenn Close, Krew Boylan, Abbie Cornish, Pia Miranda e Nadia Townsend, a quen coñece dende que ten oito anos.

En 1999 tivo unha relación que durou un ano co director de cine Gregor Jordan. No 2003 Rose comezou a saír co actor Brendan Cowell. Porén, a relación rematou en xaneiro do 2010 despois de estar xuntos case oito anos. A pesar de ter rematado, a ex-parella segue tendo unha boa amizade.

FilmografíaEditar

  • Series de televisión
Ano Título Personaxe Notas
2007 - presente Damages Ellen Parsons 39 episodios - presente
2005 Casanova Edith 3 episodios - miniserie
2000 Murder Call Sarah Watson episodio "Still Life"
1999 Heartbreak High Carly Whitely 3 episodios
1999 Big Sky Angie episodio "A Family Affair"
1997 Wildside Heidi Benson 2 episodios
1997 Fallen Angels Siobhan episodio "Lerve, Lerve, Lerve"
1996 G.P. Rebecca episodio "A Man of Action"
1995 Echo Point Belinda O'Connor -
  • Filmes
Ano Título Personaxe Notas
2011 X-Men: First Class Dra. Moira MacTaggert xunto a James McAvoy e Michael Fassbender
2011 Bridesmaids Helen xunto a Jon Hamm, Kristen Wiig e Chris O'Dowd
2010 Insidious Renai xunto a Patrick Wilson e Barbara Hershey
2010 Get Him to the Greek Jackie Q xunto a Russell Brand e Jonah Hill
2010 I Love You Too Verity xunto a Brendan Cowell e Bridie Carter
2009 Knowing Diana Wayland xunto a Nicolas Cage e Nadia Townsend
2009 Adam Beth Buchwald xunto a Hugh Dancy e Peter Gallagher
2008 The Tender Hook Iris xunto a Hugo Weaving, Matthew Le Nevez e Pia Miranda
2007 Just Buried Roberta Knickle xunto a Jay Baruchel
2007 28 Weeks Later Scarlet xunto a Jeremy Renner, Robert Carlyle e Harold Perrineau
2007 Sunshine Cassie xunto a Cillian Murphy e Chris Evans
2006 The Dead Girl Leah xunto a James Franco, Toni Collette e Mary Steenburgen
2006 Marie Antoinette Duquesa de Polignac xunto a Kirsten Dunst e Jason Schwartzman
2005 The Tenants Irene Bell xunto a Dylan McDermott
2004 Wicker Park Alex xunto a Josh Hartnett, Diane Kruger e Matthew Lillard
2004 Troia Briseida xunto a Brad Pitt, Orlando Bloom e Peter O'Toole
2003 Take Away Sonja Stilano xunto a Vince Colosimo e Stephen Curry
2003 The Rage in Placid Lake Gemma Taylor xunto a Ben Lee e Miranda Richardson
2003 The Night We Called It a Day Audrey Appleby xunto a David Hemmings, Joel Edgerton e Dennis Hopper
2003 I Capture the Castle Rose Mortmain xunto a Marc Blucas, Romola Garai, Bill Nighy e Henry Thomas
2002 City of Ghosts Sabrina -
2002 Star Wars: Episode II - Attack of the Clones Dormé xunto a Natalie Portman
2002 Heaven Angie curta - xunto a Toby Schmitz
2001 The Pitch Xove curta - xunto a Joel Edgerton e Kieran Darcy-Smith
2000 The Goddess of 1967 B.G. xunto a Rikiya Kurokawa e Nicholas Hope
2000 My Mother Frank Jenny xunto a Sinéad Cusack, Sam Neill e Matthew Newton
1999 Two Hands Alex xunto a Heath Ledger e Bryan Brown
1999 The Date Sophie curta - Dan Spielman
1994 Dallas Doll Rastus Sommers xunto a Sandra Bernhard e Roy Billing
  • Teatro
Ano Obra Personaxe Director Teatro Notas
2010 The Children’s Monologues for Dramatic Need - Danny Boyle Old Vic Theatre -
2001 La Dispute Adine - Sydney Theatre Company xunto a Leanna Walshman
2000 Three Sisters Irina - Sydney Theatre Company -
  • Videos musicais
Ano Artista Canción Notas
2006 Darren Hayes I Miss You apareceu no video musical[1]
2006 M.Craft Sweets apareceu no video musical[2]
2003 Alex Lloyd 1000 Miles apareceu no video musical
1999 Alex Lloyd Black The Sun apareceu no video musical[3]
  • Documentais
Ano Título Notas
2006 The Curse of Superman documental

Galardóns e nomeamentosEditar

Ano Categoría Premio Serie/Filme Resultado
2010 Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion Picture Made for Television Globos de Ouro Damages Nomeada
2010 Best Supporting Actress in a Drama Series Primetime Emmy Award Damages Nomeada
2009 Best Supporting Actress in a Drama Series Primetime Emmy Award Damages Nomeada
2008 Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion Picture Made for Television Globos de Ouro Damages Nomeada
2008 Best Performance by an Aussie In An Overseas Movie Movie Extra Film Award Sunshine Nomeada
2007 Best Actress AFI Award Damages Gañadora
2003 Best Actress in a Leading Role AFI Award The Rage in Placid Lake Nomeada
2002 Best Actress FCCA Award The Goddess of 1967 Nomeada
2000 Best Actress Female Volpi Cup Award
(Venice Film Festival)
The Goddess of 1967 Gañadora

NotasEditar

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar