Abrir o menú principal

Pierce Brendan Brosnan, nado o 16 de maio de 1953 en Drogheda, Condado de Louth, é un actor, produtor e activista irlandés.

Pierce Brosnan
Pierce Brosnan Berlinale 2014.jpg
Brosnan no 2014.
Nome completoPierce Brendan Brosnan
Nacemento16 de maio de 1953 (66 anos)
LugarDrogheda, Condado de Louth, Irlanda Irlanda
NacionalidadeIrlanda e Estados Unidos de América
Educado enSaint Martin's School of Art
Cónxuxe(s)Cassandra Harris (1980–91, ata a súa morte)
Keely Shaye Smith (2001–presente)
Fillos5
ProfesiónActor, produtor, activista medioambiental
editar datos en Wikidata ]

FilmografíaEditar

Ano Título Papel Notas
1979 Murphy's Stroke Edward O'Grady Telefilme
1980 The Long Good Friday 1º irlandés
1980 The Carpathian Eagle - Hammer House of Horror A derradeira vítima Serie de televisión
1980 The Mirror Crack'd Actor que interpreta a "Jamie"
1981 Manions of America Rory O'Manion Telefilme
1982–1987 Remington Steele Remington Steele Miniserie
1986 Nomads Jean Charles Pommier
1987 Taffin Mark Taffin
1987 The Fourth Protocol Valeri Petrofsky/James Edward Ross
1988 The Deceivers William Savage
1988 Noble House Ian Dunross Miniserie
1989 Around the World in 80 Days Phileas Fogg Miniserie
1989 The Heist Neil Skinner Telefilme
1990 Mister Johnson Harry Rudbeck
1991 Murder 101 Charles Lattimore Telefilme
1991 Victim of Love Paul Tomlinson Telefilme
1992 The Lawnmower Man Dr. Lawrence Angelo
1992 Live Wire Danny O'Neill
1993 Mrs. Doubtfire Stuart Dunmeyer
1993 Death Train Michael "Mike" Graham Telefilme
1993 Entangled Garavan
1993 The Broken Chain Sir William Johnson Telefilme
1994 Love Affair Ken Allen
1994 Don't Talk to Strangers Douglas Patrick Brody Telefilme
1995 Night Watch Michael 'Mike' Graham Telefilme
1995 007: Goldeneye James Bond
1996 Mars Attacks! Profesor Donald Kessler
1996 O amor ten dúas caras Alex
1997 Robinson Crusoe Robinson Crusoe
1997 007: O mañá nunca morre James Bond
1997 Dante's Peak Harry Dalton
1998 Quest for Camelot Rei Artur
1998 Un amor por descubrir Joe Brady Tamén produtor
1999 Grey Owl Archibald "Grey Owl" Belaney
1999 The World Is Not Enough James Bond
1999 The Match John MacGhee Tamén produtor
1999 The Thomas Crown Affair Thomas Crown also producer
2001 The Tailor of Panama Andrew Osnard
2002 Die Another Day James Bond
2002 Evelyn Desmond Doyle Tamén produtor
2004 After the Sunset Max Burdett
2004 Laws of Attraction Daniel Rafferty Tamén produtor executivo
2004 James Bond 007: Everything or Nothing James Bond Videoxogo
2005 The Matador Julian Noble
2007 Seraphim Falls Gideon
2007 Butterfly on a Wheel Tom Ryan Tamén produtor
2007 Married Life Richard Langley
2008 Mamma Mia! Sam Carmichael
2008 Thomas & Friends: The Great Discovery Narrador
2009 The Greatest Allen Brewer
2010 The Ghost Writer Adam Lang
2010 Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief Chiron
2010 Remember Me Charles Hawkins
2010 Oceans Narrador
2011 Salvation Boulevard Dan Day
2011 I Don't Know How She Does It Jack Abelhammer
2011 Bag of Bones Mike Noonan 2 episodios
2013 Love Is All You Need Phillip Título danés orixinal: Den Skaldede Frisør
The World's End Guy Shephard
2014 The Love Punch Richard Jones
A Long Way Down Martin Sharp
The November Man Peter Devereaux Tamén foi produtor executivo
2015 Some Kind of Beautiful Richard Haig Tamén foi produtor
Survivor The Watchmaker[1]
No Escape Hammond
A Christmas Star Mr. Shepherd
2016 Urge Daemon Sloane/The Man
I.T. Mike Regan Tamén foi produtor executivo
2017 The Only Living Boy in New York Ethan Webb
The Foreigner Liam Hennessy
2017–present The Son Eli McCullough 10 episodios
2018 Spinning Man Det. Robert Malloy
Mamma Mia! Here We Go Again Sam Carmichael
Final Score Dimitri Belov
TBA The King's Daughter Rei Luís XIV
The Medusa Caruel
Across the River and Into the Trees Col. Richard Cantwell

NotasEditar

  1. "Trailer and Poster for Survivor, Starring Pierce Brosnan and Milla Jovovich". ComingSoon. 2 de Abril de 2015. Consultado o 2 de Abril de 2015. 

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar